TTB: Kuduz vakalarından artış kaygı verici

Kuduz vakaları ve kuduz şüpheli ölümlerdeki artışın kaygı verici olduğunu belirten TTB, “Kamu otoritesinin bu gerçeklik karşısındaki kayıtsızlığı ise kaygıyı daha da artırmaktadır” dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türkiye’de kuduz vakalarında gözle görülür bir artış olduğunu belirterek, Sağlık Bakanlığı’nı verileri açıklamaya çağırdı.

TTB, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ülkemizde son dönemde Şanlıurfa başta olmak üzere kuduz vaka ve kuduz şüpheli ölüm sayısının gözle görülür biçimde artması kaygı vericidir. Kamu otoritesinin bu gerçeklik karşısındaki kayıtsızlığı ise kaygıyı daha da artırmaktadır” dedi.

Sağlık Bakanlığı'nı “hem son vakalar ile ilgili kesin raporları hem de kuduz riskli temas/kuduz vakalar ile ilgili verileri ayrıntılı biçimde kamuoyuyla paylaşmaya” çağıran TTB, ayrıca bakanlığın gerekli önlemleri hızla hayata geçirmesini istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Erdoğan duyurdu: Akıllı kanser ilaçları SGK ödeme listesine alındı
Ünlü Sucuk Firması 4 İhlalle Bakanlığın Taklit ve Tağşiş Listesinde
Sivas'ta keneden 7. ölüm
TUS sonuçları tartışması: Cerrahi branşlar alarm veriyor
HPV aşısı 2025 sonunda ücretsiz olacak