SGK, PANDEMİ BAKIM HİZMETLERİNİ SUT LİSTESİNDEN ÇIKARDI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), pandemi bakım hizmetlerini, hizmet başı işlem ve tanıya dayalı işlem puan listelerinden çıkardı. Kararın bir bölümü oy çokluğuyla alındı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), pandemi bakım hizmetlerini, hizmet başı işlem ve tanıya dayalı işlem puan listelerinden çıkardı. Kararın bir bölümü oy çokluğuyla alındı.

Resmi Gazete'de yayınlanan SGK Başkanlığı tebliğine göre, Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu, 13 Nisan'da yaptığı toplantıda, pandemi bakım hizmeti ile pandemi yoğun bakım hizmetlerini Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ekinde yer alan hizmet başı işlem ve tanıya dayalı işlem puan hizmetleri listesinden çıkardı.

SGK tebliğine göre, SUT eki Hizmet Başıİşlem Puan Listesi'ndeki (EK-2-B) değişiklik oy çokluğuyla yapıldı. Pandemide yoğun bakımda yatan hastalara yapılacak ödemeler bu liste ile düzenleniyordu.

Bu listeler, sağlık hizmetlerinin fiyatlandırma ve faturalandırılmasına esas teşkil ediyor.

(Görüntü: Arşiv) 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Sağlık Bakanlığı bütçesinden yapılan harcama: Betona 70 milyar ayrıldı, kanserle mücadeleye 100 milyon!
Yaz tatilinde ebeveyn tükenmişliği yaşanabiliyor
Çocuklarda ateşli havalenin ilk dakikaları kritik: Doğru müdahale hayati önem taşıyor
Ani çarpıntı atakları yaşıyorsanız dikkat
Mide yanmasını hafife almayın: Reflü yemek borusu kanserine zemin hazırlayabilir