Sağlıkçılardan anlık hatırlatma dozu eleştirisi

Ankara Tabip Odası (ATO) Genel Sekreteri Muharrem Baytemür, Sağlık Bakanlığı tarafından anlık olarak alınan aşı kararını eleştirerek “Temel sorun, toplumun yüzde 40’ının aşılanmamış olması” dedi.

Aşılamada hatırlatma dozunun üç aya indirilmesi sonrası hastanelerde aşı kuyrukları oluştu.

Alınan anlık kararların kaosa yol açtığına dikkat çeken Ankara Tabip Odası (ATO) Genel Sekreteri Muharrem Baytemür, ekonominin de aşılamadaki düzensizliği etkilediğine dikkat çekti. Baytemür, “Vatandaş aç, geçinemiyor ve belki bu nedenle aşıyı bile düşünemiyor. Ülke yönetilemediği gibi aşı da yönetilemiyor” yorumunu yaptı.

AŞI İSTASYONLARI ŞART

Baytemür, “Omicron daha bulaşıcı bir virüs ve bütün dünyada hâkim olan virüs olacak gibi görünüyor. Bu nedenle aşılamanın erkene çekilmesi olumlu. İlk günler bir yığılma oluyor. Talepten mutluyuz. Ancak yapılması gereken daha yaygın, daha kalabalık yerlerde aşı istasyonları kurmak” dedi. 

Örnekler veren Baytemür, “Üniversitelerde, sanayi bölgelerinde istasyonlar kurmalıyız. İnsanlar aşıya daha rahat ulaşır. Yığılmanın bir nedeni büyük merkezlerde yapılan aşılamalar. Bu nedenle aşı istasyonları kurulmalı” önerisini getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

İstanbul İl Sağlık Müdürü: Gıda zehirlenmelerinde olağan dışı artış yok
İstanbul'da hastalarda sahte kemik nakli ilacı kullanıldı
Grip hastalarının sağlık sistemine maliyeti 56 milyon TL: 'Ekonomik yük oluşturuyor'
CHP’li Pala: Sağlık hizmetlerine erişimle ilgili sorun, skandal düzeyine ulaştı
Mudurnu'da 18 köy ve 4 mahalle şap hastalığı karantinaya alındı