Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan "3. doz" aşı açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüs aşılama sürecinde 3. dozun yerli aşıyla yapılacağını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli aşı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eylül ayı itibariyle yerli aşının devreye gireceğini belirten Bakan Koca, 2'inci dozdan 6 ay sonra yapılması tavsiye edilen 3'üncü doz hatırlatma aşısının yerli aşıyla yapılacağını söyledi.

Yeni Şafak gazetesine konuşan Bakan Koca, ikinci dozdan sonraki hatırlatma aşılarının kimlere ne zaman yapılacağını Bilim Kurulu'nun belirleyeceğini söyledi.

Türkiye nüfusunun 3 katı kadar aşı için sözleşme yapıldığını vurgulayan Koca, "Sözleşmesi yapılan 240 milyon doz aşının 100 milyonu Sinovac, 90 milyonu Biontech, 50 milyonu ise Sputnik aşısı" dedi.

Sinovac aşısının olumlu etkisinin görüldüğünün altını çizen Koca, okullarda yeni dönem başlamadan önce 18 yaş üstü tüm vatandaşları aşılamak ve günlük vaka sayısını binin altına düşürmek istediklerini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Hastanelerde ve acil servislerde yoğunluk... Uzmanından kritik açıklama: 'Gribal enfeksiyon vakalarında zirve dönemindeyiz'
Uzman uyardı: Bağışıklık baskılayıcı tedaviler veremi yeniden gündeme getirdi
Bypass sonrası göğüs ağrısına dikkat: Koroner çalma sendromu uyarısı
Bakanlık ' taklit-tağşiş' listesini güncelledi: Lahmacun harcında sakatat, baharatta boya...
Uzmanlardan yılbaşı öncesi sahte içki uyarısı: Belirtilerini tek tek sıraladı