Osman Müftüoğlu "Normalleşme ne zaman?" sorusunun cevabını verdi! "Uzmanlar kademeli normalleşmenin bile mümkün olamayacağını söylüyor"

Hürriyet yazarı Osman Müftüoğlu, herkesin kafasındaki 'normalleşme ne zaman ' sorusunu bugünkü köşesine taşıdı. Müftüoğlu, "Konuştuğum halk sağlığı uzmanları -ki pandemi matematiğini en iyi onlar bilirler- günde 5-7 bin arasında gelip giden vaka sayılarıyla değil tamamen normalleşmek, kademeli normalleşmenin bile mümkün olamayacağını söylüyor." diye yazdı.

Müftüoğlu, yazısında şunları kaydetti:

Herkesin kafasında soru şu: Normalleşme ne zaman? Bilelim ki her şey gibi pandeminin de kendine özel bir matematiği var. Ve o matematik bize normalleşmenin elimizdeki rakamlarla en azından şimdilik mümkün olmadığını söylüyor. Dahası, konuştuğum halk sağlığı uzmanları -ki pandemi matematiğini en iyi onlar bilirler- günde 5-7 bin arasında gelip giden vaka sayılarıyla değil tamamen normalleşmek, kademeli normalleşmenin bile mümkün olamayacağını söylüyor. Kısacası başlıktaki sorunun yanıtını yetkililer değil, biz vereceğiz. Kurallara daha sıkı, daha samimi, daha kalıcı ve içselleştirilmiş bir uyum dinamiği geliştirerek vaka sayılarını düşürmek ve yavaş da olsa normalleşmek bizim elimizde.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

İstanbul İl Sağlık Müdürü: Gıda zehirlenmelerinde olağan dışı artış yok
İstanbul'da hastalarda sahte kemik nakli ilacı kullanıldı
Grip hastalarının sağlık sistemine maliyeti 56 milyon TL: 'Ekonomik yük oluşturuyor'
CHP’li Pala: Sağlık hizmetlerine erişimle ilgili sorun, skandal düzeyine ulaştı
Mudurnu'da 18 köy ve 4 mahalle şap hastalığı karantinaya alındı