Maraton bitmedi! Dr. Özlem Türeci'den aşı açıklaması...

Pfizer ile birlikte corona virüs aşısını geliştiren BionTech'in üst düzey ismi Profesör Özlem Türeci, aşının teslimatıyla ilgili "Maraton bitmedi, gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

Geçen hafta gerçekleşen AB Liderler Zirvesi’nin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Covid-19 testinin pozitif çıkması Avrupa Birliği genelinde panik yaratırken, AB’de aşı süreci ile ilgili arka arkaya açıklamalar geldi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen aşılama sürecinin 27, 28, 29 Aralık’ta başlayacağını söylerken Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn da ülkede aşılamanın 27 Aralık’ta başlayacağını söyledi.

Aşı süreci ile ilgili gözler Pfizer/BioNTech üzerindeyken Reuters haber ajansı, BioNTech’in üst düzey ismi Profesör Özlem Türeci’nin açıklamalarına yer verdi.

Aşıyı geliştiren ekibin başında olan Türeci, "Maraton bizim için bitmedi. Burada BioNTech bünyesindeki ekibimiz gece gündüz ve hafta sonu da dahil olmak üzere çalışıyor, izinler kaldırıldı. Ekibimiz Noel boyunca da teslimatın hızla olabilmesi için çalışmalarını sürdürecektir" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Kanser Haftası’nda kritik uyarı: ASM’lerde yoğunluk taramaları aksatıyor
Uzmanından uyarı: Polen alerjisinde erken tedavi şart
Alerji mevsimi başladı: Uzmanlardan korunma önerileri
Filmleri Aratmayacak Operasyon: Bir Bağış, Dört Hayata Umut Oldu
Mutfaktaki sinsi tehlike: Aşırı işlenmiş gıdalar kemikleri eritiyor