Liste güncellendi: At ve eşek etinden hamburger yapmışlar

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit-tağşiş, sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesini yayınlamaya devam ediyor. Bakanlık yeni listeyi yayınladı. Listede at ve eşek etinden hamburger yapan firmalar var.

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit-tağşiş ve sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesini düzenli olarak internet sitesinden yayınlamaya devam ediyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı taklit ve tağşiş listesini yayınlamaya başladığından bu yana 700’ü aşkın firmanın binlerce ürünü listeye girdi.

Zeytinyağı yine listede

Yeni listede kaşar peyniri, tereyağı, zeytinyağı, bitkisel karışım yağı ve hamburger gibi ürünlerde hile yapıldığı tespit edildi.

Mersin'de hizmet veren "Caps Burger Bistro" adlı işletmenin hamburger köftesinin at ve eşek etinden yapıldığı belirlendi.

"Samet Efe" markalı bitkisel karışım yağından ise "gıdada kullanımına izin verilmeyen boya" tespit edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Bypass sonrası göğüs ağrısına dikkat: Koroner çalma sendromu uyarısı
Bakanlık ' taklit-tağşiş' listesini güncelledi: Lahmacun harcında sakatat, baharatta boya...
Uzmanlardan yılbaşı öncesi sahte içki uyarısı: Belirtilerini tek tek sıraladı
Araştırma ortaya koydu: Otellerde hijyen endişesi rekor seviyeye ulaştı
Uzmanından uyarı: 'Her karın ağrısı masum değil'