Koronavirüs aşısının arkasındaki iki Türk... Özlem Türeci ve Uğur Şahin aşı hikayesini kitaplaştırıyor!

Pfizer ile ortaklık yaparak corona virüsü aşısı üreten ve bir anda dünyanın en popüler bilim insanları olan BioNTech'in kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin bir kitap hazırlığı içerisinde.

BioNTech’in kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin, bir kitap yazarak corona virüsü salgınına karşı geliştirdikleri aşının hikayesini yazma kararı aldı.

Vaccine: How the Breakthrough of a Generation Fought Covid-19 (Aşı: Bir Nesilden Çığır Açanlar Covid-19’la Savaştı) isimli kitapta ikilinin aşı geliştirme süreci ve corona virüsü salgınıyla mücadelesi mercek altına alınacak.

Financial Times muhabiri Joe Miller tarafından kaleme alınan kitapta Dr. Türeci ve Dr. Şahin’in yanı sıra BioNTech ve Pfizer’dan üst düzey yetkililerin de görüşleri yer alacak.

Dr. Türeci ve Dr. Şahin ile yapılan 150 saati aşkın röportajdan derlenen kitapla ilgili konuşan Miller, “Rekor kıran gelişmeyi izlemekten ve çağımızın en büyük bilimsel başarısının hikayesini anlatmaktan dolayı çok mutluyum. Kanserle uzun süren mücadelelerinde Şahin ve Türeci bağışıklık sisteminin gücüne inandı. Onların başarısı, insanlığın en karanlık anlarında tatlı bir tesadüf değildi” ifadesini kullandı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Sağlık Bakanlığı bütçesinden yapılan harcama: Betona 70 milyar ayrıldı, kanserle mücadeleye 100 milyon!
Yaz tatilinde ebeveyn tükenmişliği yaşanabiliyor
Çocuklarda ateşli havalenin ilk dakikaları kritik: Doğru müdahale hayati önem taşıyor
Ani çarpıntı atakları yaşıyorsanız dikkat
Mide yanmasını hafife almayın: Reflü yemek borusu kanserine zemin hazırlayabilir