Koronavirüs aşısından; Türkiye'de Dolar, Euro, Borsaya etki!

Koronavirüs aşısı haberleri dünya ekonomisini etkisi altına altı. Dolar gün içinde 7.73 – 7.74 lira aralığında, euro ise 9.18 – 9.19 lira aralığında seyretti. 

 

 Borsa İstanbul Endeksi (BIST100) 1,262 ve 1,293 puanlar arasında dalgalandığı Salı gününü yüzde 2.57 düşüşle 1,259.72 puanda tamamladı.

Kapanışta BIST Sanayi Endeksi yüzde 1.63, BIST Mali Endeks yüzde 4.07, BIST Hizmetler Endeksi yüzde 1.20 eksideydi.

Piyasalar, Para Politikası Kurulu'nun TCMB Başkanı Naci Ağbal başkanlığında yapılacak ilk toplantısında faiz artışı bekliyor.

Ağbal atandıktan sonra yaptığı yazılı açıklamasında, "19 Kasım 2020 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısına kadar mevcut durum ve beklentiler gözden geçirilip, gelişmeler de yakından takip edilerek; oluşacak veri ve değerlendirmeler ışığında gerekli politika kararları alınacaktır" dedi.

ABD merkezli Citibank'a göre, Covid-19 pandemisine karşı geliştirilen aşıların yaygın dağıtımı ve devam etmekte olan gevşek para politikası nedeniyle doların gelecek yıl yüzde 20 dolayında değer yitirebilek.

Citibank'ın araştırma raporunda, "Uygun ve yaygın olarak dağıtılacak aşılar piyasaya çıktığında, bunun dolardaki aşağı yönlü yapısal trendde bir sonraki satış pozisyonlarına geçilmesine yol açacağına inanıyoruz. Böyle bakıldığında, dolarıdaki değer kaybının önden yüklemeli gerçekleşme olasılığı ve doların 2021'de yüzde 20 kadar düşme potansiyeli bulunuyor" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Uzman uyardı: Türkiye obezitede Avrupa’nın zirvesinde
Hastanelerde ve acil servislerde yoğunluk... Uzmanından kritik açıklama: 'Gribal enfeksiyon vakalarında zirve dönemindeyiz'
Uzman uyardı: Bağışıklık baskılayıcı tedaviler veremi yeniden gündeme getirdi
Bypass sonrası göğüs ağrısına dikkat: Koroner çalma sendromu uyarısı
Bakanlık ' taklit-tağşiş' listesini güncelledi: Lahmacun harcında sakatat, baharatta boya...