Kilosu 220 lirayı buldu! Kışın vazgeçilmez içeceğini vatandaş artık gramla alıyor...

Kış aylarının vazgeçilmezi "ıhlamur" altınla yarışıyor. Ihlamurun kilosu 220 lirayı buldu.

Mevsimsel grip salgınının başlaması ile birlikte ıhlamura rağbet arttı. Ancak ıhlamur fiyatının artması sebebiyle yurttaşlar artık ıhlamuru gramla alıyor.

Konuya ilişkin konuşan aktar Rahmi Şen, iki hafta içinde neredeyse her gün ıhlamura zam geldiğini belirtti. 

Şen şöyle dedi:

"Şu anda yaprak ıhlamurun kilosu 180 TL, çiçek ıhlamurun kilosu da 220 TL. Durum böyle olunca vatandaşlar ıhlamuru gramla alıyor. Müşterilerim bazıları 50 gram, bazıları da 100 gram satın alıyor. İnsanların çoğu kış hastalıkları için eczaneden ilaç almak yerine buraya gelip bitki almayı tercih ediyor. Pahalı olduğu halde ıhlamura bu sene çok talep var. Ihlamurun faydaları saymakla bitmiyor, her derde devadır. Ama genellikle nezle ve soğuk algınlığı için alıyorlar. Esasında ıhlamurun fiyatı birden bire yükseldi" 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Uzman uyardı: Türkiye obezitede Avrupa’nın zirvesinde
Hastanelerde ve acil servislerde yoğunluk... Uzmanından kritik açıklama: 'Gribal enfeksiyon vakalarında zirve dönemindeyiz'
Uzman uyardı: Bağışıklık baskılayıcı tedaviler veremi yeniden gündeme getirdi
Bypass sonrası göğüs ağrısına dikkat: Koroner çalma sendromu uyarısı
Bakanlık ' taklit-tağşiş' listesini güncelledi: Lahmacun harcında sakatat, baharatta boya...