Karnabahar pişirirken yapılan hata! Yemeğin besin değerini yok ediyor

Karnabahar pişirirken aklınızda bulunması gerekenler... Yemeğin besin değerini yok etmemek için aklınızda bulunmalı

Karnabahar, sağlıklı beslenme konusunda oldukça önemli bir sebzedir. İçerdiği birçok faydalı besin ve vitaminlerle sağlık için oldukça yararlıdır. Karnabaharın faydaları saymakla bitmez. İşte karnabaharın sağlığa olan faydaları:

Karnabahar, antioksidanlar açısından oldukça zengindir. Antioksidanlar vücuttaki serbest radikallerle savaşarak kanser riskini azaltmaya yardımcı olur.

Karnabahar lif açısından zengin bir sebzedir. Lifli besinler sindirim sistemini düzenler ve kabızlık sorununu önler.

Karnabahar, C vitamini açısından zengindir. Bu da bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı korur.

Düşük kalorili olmasına rağmen lif açısından zengin olan karnabahar, tokluk hissi verir ve kilo vermeye yardımcı olur.

Karnabahar, potasyum ve folik asit açısından zengindir. Bu da kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.

KARNABAHAR PİŞİRİRKEN YAPILAN 5 HATA

Lezzet.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte; Karnabahar pişirirken yapılan hatalar sıralandı. İşte uzak durmanız gereken o hatalar

1- Karnabaharları suda bekletmemek

Karnabahar, tıpkı baklagillerde olduğu gibi gaz oluşumuna yol açar ve pişirmeden önce 10 dakika suda bekletilmesi gerekilir. Ancak bu aşamada sade su yerine, tuzlu su kullanmanız gerekir. Tuzlu suda bekletilen karnabahar, pişirme işlemine geçmeden önce su altında yıkanmalı ve tuzdan arındırılmalıdır. Ardından haşlama tenceresine alabilirsiniz. Tuzlu su, karnabaharın gaz yapıcı maddelerini azaltır.

2 - Haşlama suyuna süt eklememek

Karnabaharı haşlarken içine koyacağınız az miktarda su, kötü kokuları yok eder. Ayrıca karnabaharın bembeyaz bir renkte olmasını sağlar. Süt, kokuları hapsederken sebzenin canlılığını da korur. Bu yüzden küçük bir fincan süt eklemeniz daha iyi sonuçlar almanızı sağlar.

3 - Suya limon eklememek


Haşlama suyuna ekleyeceğiniz limon suyu, karnabaharın pişirme esnasında renk değiştirmemesini sağlar. Ayrıca haşlama suyuna 1 yemek kaşığı sirke ve 2-3 dilim limon eklemek, sonrasında karnabaharları tencereye yerleştirmek kokuyu önemli ölçüde azaltır. Bu tüyoyu kötü kokulardan kurtulmak ve karnabaharın rengini korumak için kullanabilirsiniz.


4- Şoklama yapmamak


Karnabahar gibi sebzeleri derin dondurucuda saklamak istiyorsanız, şoklama yapmanız gerekir. Ancak şoklama işlemini, pişirme aşamasında da uygulayabilirsiniz. Özellikle karnabaharı haşladıktan sonra kızartma veya fırınlama yöntemiyle pişirecekseniz, şoklama işlemini mutlaka deneyin. Haşlanan karnabaharı 2 dakika soğuk suda bekletmek, şoklama için yeterlidir. Bu işlem, karnabaharın lezzetini de korur.

5- Soda kullanmamak


Karnabaharı en çok kızartma haliyle seviyorsanız ve yumurtalı yoğurtlu karışıma buluyorsanız, doğru yoldasınız demektir. Ancak ne kadar uğraşsanız da karnabaharlar çıtır çıtır olmuyorsa, bu aşamada soda kullanmanızı öneriyoruz. Yumurtalı karışıma ekleyeceğiniz bir çay bardağı soda, kızartma esnasında çıtır çıtır ve lezzetli karnabaharlar hazırlamanızı sağlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Bakan Memişoğlu'ndan 'özel hastane' açıklaması: Mevzuatı yeniliyoruz
Liste güncellendi: At ve eşek etinden hamburger yapmışlar
Diyabet öldürüyor: Her 6 saniyede 1 kişi hayatını kaybediyor
Fırat Sarı: Bu sistemi ben kurmadım hep vardı
Covid-19 virüsü kanser tedavisinde kullanılabilecek