Japonya Omicron’u engellemek için sınırlarını kapadı

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, corona virüsünün yeni Omicron varyantının yayılmasını engellemek için 30 Kasım’dan itibaren yabancı ülke vatandaşlarının ülkeye girmesinin yasaklanacağını açıkladı.

İlk olarak Güney Afrika’dan rastlanan ‘B.1.1.529‘ varyantına Dünya Sağlık Örgütü ‘Omicron’ adını vermişti. 32 mutasyona sahip Omicron, ‘süper varyant‘ olarak nitelendirilmişti. Varyant, Avustralya, Belçika, Botsvana, İngiltere, Kanada, Danimarka, Fransa, Almanya, Hong Kong, İsrail, İtalya, Hollanda ve Güney Afrika’da görüldü.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, corona virüsünün yeni Omicron varyantının yayılmasını engellemek için 30 Kasım’dan itibaren yabancı ülke vatandaşlarının ülkeye girmesinin yasaklanacağını açıkladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Şikâyetinizin olmaması tansiyonunuzun normal olduğu anlamına gelmez!
Ebola salgınında korkutan tablo: 600 şüpheli vaka, 139 ölüm
Sağlık Raporlarında e-Devlet ve e-Rapor Zorunluluğu
Hantavirüs kabusu yaşayan MV Hondius gemisi Hollanda'ya ulaştı: Karantina süreci başladı
DSÖ'den korkutan virüs açıklaması: Hantavirüs için küresel risk ne?