Endişe yaratan araştırma: 70 kat daha hızlı çoğalıyor

Yapılan yeni bir araştırma, Omicron varyantının Delta varyantından 70 kat daha hızlı bulaştığını ortaya çıkardı.

Hong Kong Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden (HKUMed) bilim insanlarının araştırması, koronavirüsün Omicron varyantının, orijinale ve Delta varyantına göre, 70 kat daha hızlı bulaştığı ve insan bronşlarında çoğaldığı ortaya çıkarttı.

HKUMed’in açıklamasında, “Bu bilgi, Omicron’un neden önceki varyantlara göre insandan insana daha hızlı geçtiğine açıklık getirebilir” ifadesine yer verildi.

Sputnik'in haberine göre araştırma ayrıca, Omicron’a yakalanan kişilerin akciğerlerindeki enfeksiyonun, SARS-CoV-2 orijinalindekine göre çok daha düşük olduğunu gösterdi. Uzmanlara göre bu özelliği, hastalığın daha hafif seyretmesine neden olabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Yunanistan'da 'Batı Nil' virüsü alarmı: Yayılım alanı genişliyor
Akdeniz diyetinin yeni faydası ortaya çıktı
Zayıflama iğnelerindeki tehlike
Bakanlık taklit ve tağşiş listesini güncelledi: Kavurmada tek tırnaklı eti, salçada gıda boyası...
Peynirinde 'ölümcül bakteri' tespit edilmişti: Tahsildaroğlu'ndan açıklama geldi