DSÖ’den flaş korona aşısı açıklaması! İnceliyoruz...

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), AstraZeneca-Oxford ve Çin aşılarının acil kullanım iznini gözden geçirdiklerini açıkladı. DSÖ Aşılama Direktörü Kate O'Brien, "Çin aşıları ve AstraZeneca-Oxford aşısı için acil kullanım izni sürecini inceliyoruz" ifadesini kullandı.

Dünya Sağlık Örgütü’nden kritik aşı açıklaması geldi. DSÖ, AstraZeneca-Oxford ve Çin aşılarının acil kullanım iznini gözden geçirdiklerini açıkladı.

DSÖ Aşılama Direktörü Kate O’Brien tarafından yazılı yapılan açıklamada, “Çin aşıları ve AstraZeneca-Oxford aşısı için acil kullanım izni sürecini inceliyoruz. Diğer aşılarla ilgili de süreci başlatıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci çiftinin yönettiği BioNTech firması ile Amerikan ilaç devi Pfizer'in ürettiği corona aşısına yılın ilk günü acil kullanım onayı vermişti.

ABD-Alman ortaklığı Pfizer/BioNTech şirketlerinin mRNA teknolojisiyle geliştirdiği Covid-19 aşısı DSÖ tarafından onaylanan ilk aşı olmuştu.

Pfizer/BioNTech aşısını onaylayan ilk ülke İngiltere olmuş, daha sonra ABD ve Kanada'da da bu aşıya kullanım onayı verilmişti. Avrupa İlaç Ajansı ve AB Komisyonu da Pfizer aşısını 21 Aralık'ta onaylamıştı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Bakanlıktan gıdada tağşiş listesi... Köfte ve sucuğun içinden neler çıktı?
Erdoğan duyurdu: Akıllı kanser ilaçları SGK ödeme listesine alındı
Ünlü Sucuk Firması 4 İhlalle Bakanlığın Taklit ve Tağşiş Listesinde
Sivas'ta keneden 7. ölüm
TUS sonuçları tartışması: Cerrahi branşlar alarm veriyor