Bakan Koca duyurdu! 80 yaş üzeri vatandaşlar aşılanmaya başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kişisel sosyal medya hesabından koronavirüs Bilim Kurulu üyelerinin önerileri doğrultusunda bugünden itibaren 80 yaş üzeri vatandaşları da aşılamaya başlayacaklarını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kişisel sosyal medya hesabından koronavirüs Bilim Kurulu üyelerinin önerileri doğrultusunda bugünden itibaren 80 yaş üzeri vatandaşları da aşılamaya başlayacaklarını duyurdu.

Bakan Koca, “Bilim Kurulumuzun önerisiyle hazırlanan program dâhilinde bugün itibariyle, 80 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlıyoruz. 80 yaş üzeri vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarımızda aşılanacaklar” dedi.
 

Sinovac aşısının ilk dozunun yapımına 14 Ocak'ta başlanmıştı. Şimdiye kadar ise 1 milyon 200 binden fazla kişinin aşılandığı duyurulmuştu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  geçen cuma günü cami çıkışında hafta sonunu işaret ederek 10 milyon dozluk ikinci partinin de geleceğini duyurmuştu. Bu sabah Sinovac aşısının ikinci sevkiyatın  ilk bölümü gerçekleşti. 6,5 milyon doz aşıyı taşıyan THY'nin Pekin-İstanbul seferini yapan TK 6175" sefer sayılı "Boeing 777" tipi uçak, saat 06.15'te  İstanbul Havalimanı'na geldi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Uzman uyardı: Türkiye obezitede Avrupa’nın zirvesinde
Hastanelerde ve acil servislerde yoğunluk... Uzmanından kritik açıklama: 'Gribal enfeksiyon vakalarında zirve dönemindeyiz'
Uzman uyardı: Bağışıklık baskılayıcı tedaviler veremi yeniden gündeme getirdi
Bypass sonrası göğüs ağrısına dikkat: Koroner çalma sendromu uyarısı
Bakanlık ' taklit-tağşiş' listesini güncelledi: Lahmacun harcında sakatat, baharatta boya...