ABD, Pfizer’in koronavirüs aşısından 100 milyon doz satın aldı

ABD, Pfizer ve BioNTech SE tarafından geliştirilen koronavirüs aşısından 1 milyar 95 milyon dolar tutarında 100 milyon doz alındığını açıkladı. 

 

Koronavirüs vakaları dünya genelinde artmaya ve salgın yayılmaya devam ederken dünyanın dört gözle beklediği aşı haberi Pfizer ile BioNTech firmasından geldi. İlaç firmaları Pfizer ve BioNTech'in Covid-19'a karşı geliştirdiği aşının 3'üncü faz denemelerinin yüzde 90 oranında etkili olduğu açıklandı. Müjdenin ardından ABD'den de bir açıklama geldi.  

ABD, koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin Pfizer ve BioNTech SE tarafından geliştirilen koronavirüs aşısından 100 milyon başlangıç dozu satın aldığını ve 1 milyar 95 milyon dolar ödediğini duyurdu. ABD'li illaç üreticisi firmanın hisseleri, bugün yüzde 14 arttı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Bakan Işıkhan'dan SMA ilacı için müjdeli haber
3 Günde 5 Organ Nakli: Yaşama Yeniden Merhaba
İstanbul ve İzmir'de fazladan 2 bin ölüm var: Grip mi Covid mi?
Ali Yerlikaya açıkladı: Gösterilerde bulunan 53 kişi hakkında işlem başlatıldı
Grip vakaları neden arttı? Uzmanlar açıkladı