Zelenski, eski ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile görüştü

Zelenski, eski Dışişleri Bakanı Pompeo ile görüşmesine dair "Bu tür ziyaretler ve toplantılar özgürlük ve demokrasi mücadelemizde Ukraynalılara verilen desteğin güçlü bir işaretidir" açıklaması yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, eski ABD Başkanı Donald Trump yönetiminde Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Mike Pompeo ve beraberindeki heyetle başkent Kiev'de görüştü.

Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Zelenski, "Dün, eski ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo başkanlığında Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen siyasetçiler, işadamları ve yardım kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan bir heyetle görüştüm. Bu tür ziyaretler ve toplantılar özgürlük ve demokrasi mücadelemizde Ukraynalılara verilen desteğin güçlü bir işaretidir. Amerika Birleşik Devletleri yanımızda duruyor ve ortak hedefler için bizimle birlikte mücadele ediyor. İki partinin desteğini, Beyaz Saray'ın desteğini hissediyoruz. Amerika'nın kapsamlı desteği bizim için çok önemli" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Ekrem İmamoğlu’na hapis cezası dünya gündeminde: 'Türkiye’de muhalefete yönelik baskılar artıyor'
DEM Parti heyetinden Selahattin Demirtaş'a ziyaret!
Özgür Özel, Erdoğan görüşmesini ilk kez açıkladı: 'Vatandaşın derdi çok dediğimizde...'
Mansur Yavaş'tan adaylık çıkışı: 'Ekrem Başkan olur. Özgür Bey parlıyor artık, olur. Ben olurum'
Milletin yüzüne bakamıyorsunuz, arasına karışamıyorsunuz. Bırakın o partiyi onurunuzla istifa edin