Yunanistan: Türkiye'nin AB ilerleyişini destekliyoruz

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis, ülkesinin Türkiye'nin AB yolunda ilerleyişinden yana olduğunu belirtti. Yerapetritis, Hakan Fidan'la görüşecek.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, ülkesinin Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) yolunda ilerleyişinden yana olduğunu belirtti.

AA'da yer alan habere göre, Brüksel'de düzenlenen gayriresmi nitelikli Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan Yerapetritis, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın bugünkü toplantıya katılımının önemine işaret etti.

Yerapetritis, bir Türk Dışişleri Bakanı'nın 5 yıl aradan sonra bu toplantıya katılmasının kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

Fidan ile Kıbrıs'ı görüşecekler

Toplantının Türkiye-Avrupa ilişkilerini konuşmak için bir fırsat olacağını vurgulayan Yerapetritis, "Yunanistan temelde Türkiye'nin Avrupa ilerleyişinden yanadır." diye konuştu.

Yerapetritis, Birleşmiş Milletler (BM) inisiyatifi ile Kıbrıs meselesinin çözümü için müzakerelerin tekrar başlatılmasına yönelik çabaları son derece önemli bulduğunu ifade ederek, Brüksel'de bugün düzenlenen toplantı çerçevesinde Fidan ile bu konuları ikili görüşmede ele alacaklarını aktardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP'den Adalet Bakanı'na 'İBB borsası' çağrısı
Özgür Özel 'taht kavgaları' dedi, Erdoğan'a seslendi: 'Ama sen ama oğlun ama damat ama kuyunu kazan bakan...'
İmamoğlu: Milletten saklanıyor, milli iradeden kaçıyorlar; kaçamayacaklar
CHP'li Nimet Özdemir, Abu Dabi'deki Türk denizci Ali Yol'un hak ihlallerini Meclis gündemine taşıdı
Özgür Özel, Silivri'de Erdoğan'a seslendi... Tarih verdi: 'Hadi gel bir Kasımpaşalılık yap'