YSK kararını açıkladı: 16 ilde Millet İttifakı ismi kullanılamayacak

Yüksek Seçim Kurulu, 16 ilde "Millet İttifakı" adının kullanılamayacağına karar verdi. CHP ve İYİ Parti 16 ilde fermuar modeliyle anlaşarak seçimlere girme kararı almıştı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Millet İttifakı'yla ilgili önemli bir karar aldı. İttifakın fermuar modeli ile seçime gitme kararı aldığı 16 ilde “Millet İttifakı” isminin kullanılamayacağına karar verdi.

CHP ve İYİ Parti 16 ilde fermuar modelinde anlaştıklarını duyurmuştu. Çorum, Düzce, Batman, Van, Bartın, Adıyaman, Çankırı, Amasya ve Hakkari illerinde CHP logosu ile seçime gitme kararı alınırken; Gümüşhane, Bayburt, Aksaray, Yozgat, Muş, Bitlis, Erzurum illerinde ise İYİ Parti logosu ile seçime gidilmesi konusunda mutabık kalınmıştı.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre, Millet İttifakı’nın YSK temsilcileri bu illerde oy pusulalarında “Millet İttifakı” isminin kullanılıp kullanılmayacağına dair YSK’dan görüş isterken, AKP YSK Temsilcisi Recep Özel ise "Bu illerde ittifakla seçime gidilememesi nedeniyle Millet İttifakı adının kullanılamayacağını” belirtti.

YSK dün yaptığı toplantıda her iki başvuru üzerinden durumu değerlendirdi. Yapılan müzakereler sonucunda; Yüksek Seçim Kurulu, söz konusu 16 ilde “Millet İttifakı” adının kullanılamayacağına karar verdi.

Bu illerde sadece aday gösteren partinin logosu bulunacak. Söz konusu partinin logosunun üzerinde “Millet İttifakı” ibaresi yer almayacak.

Millet İttifakı seçmenleri 14 Mayıs’ta; Çorum, Düzce, Batman, Van, Bartın, Adıyaman, Çankırı, Amasya ve Hakkari’de sadece CHP logosunu; Gümüşhane, Bayburt, Aksaray, Yozgat, Muş, Bitlis, Erzurum illerinde ise sadece İYİ Parti logosunu görecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel: Adayımız Ekrem İmamoğlu
Özgür Çelik'ten Tonguç Çoban'ın tutuklanmasına tepki: 'Halka hizmet etmek suç değildir!'
Özgür Özel, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile bir araya geldi
Kabinede revizyon iddiası: Berat Albayrak ve Efkan Ala'nın ismi geçiyor
CHP'nin 2026'daki ilk mitingi için adres belli oldu