YSK, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun adaylık başvurularının kabul edildiğini açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık başvurularının kabul edildiğini duyurdu.

YSK'dan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçiminde uygulanacak Seçim Takvimi'ne göre; 19 Mart 2023 Pazar günü başlayıp 23 Mart 2023 Perşembe günü saat 17.00'ye kadar siyasi partilerce Yüksek Seçim Kuruluna yapılan başvuruların incelendiği aktarıldı.

Yapılan inceleme sonucu, AK Parti ve MHP grupları tarafından aday gösterilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve CHP ile İYİ Parti grupları tarafından aday gösterilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, başvuru evraklarında herhangi bir eksiklik olmadığı, adaylık başvurularının kabul edildiği ilan edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP'li Bulut: "Bu hukuk, adalet değil, muhalefeti susturma, belediyelerimizi itibarsızlaştırma operasyonudur"
Gökan Zeybek: "Çaresizliğinizin en açık delili, uyduruk gerekçelerle aldığınız bu keyfi gözaltı kararlarıdır"
CHP'li Belediye Başkanlarının ardından ibre CHP'li Milletvekillerine mi döndü?
CHP'de Olağan Kurultay süreci başladı: Erken seçim yapılırsa ara verilecek
İmamoğlu'ndan DEM ve MHP'ye: Süreci çıkarları için fırsat gören akıldan ayrışın