Yılmaz Tunç: “darbecilerin yazdırdığı bir anayasayla devam etmemeliyiz"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının başında darbecilerin yazdırdığı bir anayasayla devam etmemeliyiz. İnşallah 28. dönem parlamentosunda bir uzlaşma sağlanır. Kim uzlaşmaya yanaşırsa milletten takdir toplar, kim uzlaşmaz bir tavır içerisine girerse onlar da milletten ilk seçimde cevaplarını alır" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Erzurum’daki temasları sırasında yeni anayasa yapılmasıyla ilgili tartışmalara değindi. Anka’nın haberine göre Tunç, şunları söyledi,

Demokratik anayasa yapmak zorundayız

“Bugün yargı birilerinin arka bahçesi olmaktan çıktığı için yargıyı eleştirenler var. Yargının içerisinde hatalı kararlar olamaz mı, elbette ki olabilir. Ama onun düzeltilme imkanı zaten yargının içinde var. Hatalı karar istinafta, temyizde düzeltilebilir ama bir örneği alarak 25 bin hakim, savcının görev yaptığı, yılda 12 milyon kararın verildiği yerde bir karar üzeriden yola çıkarak bütün yargıyı töhmet altında bırakan bir tavir sergiliyor. Bu rahatsızlıkta bulunanlar 27 Mayıs yargısını özleyenler. Bakanları, başbakanları asan yargıyı özleyenler. 22 yıldır "insanı yaşat ki devlet yaşasın" dedik. Vesayetçi anlayıştan tamamen arınmış, demokratik, sivil, katılımcı bir toplum sözleşmesi niteliğinde herkesin kendisini içinde bulduğu demokratik bir anayasayı yapmak zorundayız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının başında darbecilerin yazdırdığı bir anayasayla devam etmemeliyiz. Sadece darbeciler tarafından yazılmış olması bile değişmesi için yeterli bir sebeptir. İnşallah 28. dönem parlamentosunda bir uzlaşma sağlanır. Kim uzalaşmaya yanaşırsa milletten takdir toplar, kim uzlaşmaz bir tavır içerisine girerse onlar da milletten ilk seçimde cevaplarını alır."

Enflasyonun sebeplerini milletimiz çok iyi biliyor

“22 yıldan bu yana iktidardayız. AKP masa başında siyasi mühendislik sonucu kurulmuş bir parti değildir. 22 yıldan bu yana da ülkemizin 81 vilayetinin her bir köşesine eserler götürdük. Bu süreçte Türkiye'nin demokratik kalkınmasını da sağladık. Demokrasi ile kalkınmanın birlikte ilerlemesi gerektiğini biliyoruz. Adalet ve kalkınmanın birbirinden ayrılamayacağını biliyoruz. Her şeyde adalet. Sadece yargısal faaliyet değil. Eğitimde adalet, sağlıkta adalet, gelir dağılımında adalet, vergide adalet. Dolayısıyla adalet bizim şiarımız. Bu nedenle de girdiğimiz her seçimde milletimizin desteğini almayı başardık. 2002'de iktidara geldiğimizde memleketin içinde bulunduğu durumu hatırlıyor musunuz; çift haneli enflasyon, şimdi de öyle ama yine indireceğiz. Bu enflasyonun çift hanelere çıkmasının şu anda sebeplerini milletimiz çok iyi biliyor. Kuzeyimizde Rusya-Ukrayna savaşı ekonomide en çok bizi etkiledi. Güneyimizde bir terör devletinin kurulmaya çalışılması elbette ekonomimizi etkiledi. 6 Şubat'ta meydana gelen ağır deprem bir de öncesinde pandemi süreci bütün dünya ekonomilerini etkiledi. Enflasyonu nasıl o zamanlar düşürdüysek yine düşüreceğiz." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP’li İlçe Başkanlarından İmamoğlu’na Destek: "Kararlıyız, inançlıyız, sabırlıyız, yılmayız!"
Murat Emir'den 'İmamoğlu'na siyasi yasak' açıklaması: Herkes bilsin, ateşle oynamaktır
Fidan: Bölgemiz Netanyahu yüzünden alevler içinde, kritik eşikteyiz
'CHP ile parlamenter sistem pazarlığı' iddasına AKP'den yanıt geldi...
DEVA Partisi 2. Olağan Kongresi, 12 Ekim’de yapılacak