Yeniden Refah Partisi'nden 'umut hakkı' açıklaması: 'En gerçekçi yol referandum'

Yeniden Refah Partisi, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan için gündeme gelen "Umut Hakkı" konusunda TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nda uzlaşı sağlandığı yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını, kararın "referandumla alınması gerektiğini" savundu.

Yeniden Refah Partisi adına TBMM Milli Birlik, Dayanışma ve Kardeşlik Komisyonu üyesi Doğan Bekin, Abdullah Öcalan için gündeme getirilen "Umut Hakkı" konusunda tüm partilerle uzlaşı sağlandığı yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bekin, MHP temsilcisi Fethi Yıldız’ın komisyon adına uzlaşı olduğu yönündeki sözlerinin, 51 üyeli asıl komisyonun iradesini yansıtmadığını vurgulayarak, bu tür açıklamaların yalnızca açıklamayı yapan kişi ve partiyi bağladığını ifade etti.

REFERANDUM İŞARET EDİLDİ

Rapor Tanzim Heyeti tarafından hazırlanan taslağın TBMM Başkanı ve Komisyon Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından tüm komisyon üyelerine dağıtılmadan kamuoyuna bu yönde açıklamalar yapılmasını doğru bulmadıklarını belirten Bekin, "Umut Hakkı" konusunda Yeniden Refah Partisi’nin tutumunun net olduğunu söyledi.

Doğan Bekin, bu tür bir düzenlemenin ancak şehit ve gazi aileleri ile milletin vereceği kararla mümkün olabileceğini belirterek, "en gerçekçi yolun referandum olduğunu" savundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan, konteynerde kalan binlerce yurttaşı unuttu... 6 Şubat'ı böyle andı: 'Sözümüzü tuttuk'
'Hangi partiye asla oy vermezsiniz' anketinde sonuçlar açıklandı
Zeydan Karalar hakkında tahliye kararı verildi
AKP'li vekile tepki büyük: Kendisi 150 TL'ye yiyor, 500 TL'ye satıyor
İmamoğlu’ndan AB liderlerine ‘Gümrük Birliği Modernizasyonu’ çağrısı: Ertelenemez bir zorunluluk olarak görüyorum