Uyuşturucu sorusuna sinirlenen Soylu, Kılıçdaroğlu'na hakaret etti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de 2023 yılı bütçe görüşmeleri konuşmasında "Süleyman Soylu'nun Türkiye'nin en büyük uyuşturucu operasyonu dediği operasyonda nasıl oldu da herkes serbest kaldı? Ne oldu? İddianamede çıkarılan sanıklarla Soylu'nun oğlunun ne ilişkisi var?" diye sormuştu. Soylu, Kılıçdaroğlu'na sosyal medya hesabından hakaretle yanıt verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi üzerine TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da yer aldığı uyuşturucu ile ilgili 4 soru soran Kılıçdaroğlu'na Soylu'dan hakaret içeren bir yanıt geldi.

Kılıçdaroğlu, şu 4 soruyu yöneltmişti:

"Süleyman Soylu'nun Türkiye'nin en büyük uyuşturucu operasyonu dediği operasyonda nasıl oldu da herkes serbest kaldı? Ne oldu? İddianamede çıkarılan sanıklarla Soylu'nun oğlunun ne ilişkisi var? İstanbul Emniyeti, Soylu'nun oğlunun aracını sanıklara kiraladığı için mi aradı?

İki, Soylu'nun Türkiye'den gönderdik dediği Sırbistan'daki uyuşturucu çetesi lideri nasıl oldu da İstanbul'un göbeğinde kendine özel bir hayat kurdu, uyuşturucu faaliyetlerini yönetti, rakip çetesi elini kolunu sallayarak onu öldürdü?

Üç, Kolombiya'da yakalanan 5 ton kokainin gerçek sahibi kim? Soylu, Kolombiya'daki makamlarla işbirliğine neden direndi?

Dört, Mustafa Çalışkan ile ne derdiniz var? FETÖ ile, uyuşturucu ile mücadele eden bu kişi neden bu konuma getiriyorsunuz?"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından Soylu, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Soylu'nun hakaret içerikli paylaşımı şöyle:

"Kılıçdaroğlu; Polise, Jandarmaya, Mehmetçiğe, devlete "Cari açık uyuşturucuyla kapatılıyor" iftirasını ispat edemeyip lafın altında kalınca Jeremy Rifkin de tutmayınca bayatlamış iftira/dedikodularla gündem değiştirme çabasında. İftirasını ispat etmezse Kılıçdaroğlu şerefsizdir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP'nin İstanbul'daki yeni miting adresi belli oldu
İmamoğlu savunmasını paylaştı: 'Milletimizin sigortası olmaktan geri durmayız'
Muhittin Böcek'in tutukluluğuna itiraz reddedildi
MHP Lideri Bahçeli'nin talebiyle 'yeni süreç' için türkü yazıldı
Ahmet Özer: Bahçeli, CHP’ye yönelik operasyonların barış sürecine zarar verdiğinin farkında