Erdoğan ve Akar Cevap Versin: Vatan Topraklarında Altı Bin Yunan Askeri Var

Emekli Kurmay Albay Ümit Yalım Yunanistan ile aramızdaki adalar sorununu değerlendirdi. İktidarın KKTC topraklarını veremeyince, adaları verdiğini iddia etti.

Bizim TV youtube kanalında Burcu Uğur'un Yunanistan ile Türkiye arasındaki adalar sorununa dair yanıtlayan Emekli Kurmay Albay Ümit Yalım çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

https://www.youtube.com/watch?v=J6_5JbRo1L0

Emekli Kurmay Albay Ümit Yalım "2003 yılında Kıbrıs'ın hiç bir stratejik önemi yoktur denildi. Annan Planı devreye gitti. Harward Üniversitesinde Erdoğan konuşma yaptı. Tercümanlığını da Egemen Bağış yaptı. Erdoğan Kıbrıs'ta toprak vermeye hazırız, dedi. Kimse de, sen bu toprakları nasıl veriyorsun, demedi. Annan Planı'nda neresi veriliyor, haritalarda gösterilmedi. Gösterilmeyen haritaya bakıldığında, Erdoğan Hükümeti Güney Kıbrıs'a Kuzey Kıbrıs'taki Erenköy Bölgesi, Güzelyurt Bölgesi, Paşaköy Bölgesi ve Kapalı Maraş bölgesini resmen sunuyorlardı. Rum tarafı hayır dedi de bu toprakları kurtardık. Hayır diyen Rum tarafı Avrupa Birliğine girdi" dedi. 

Yalım  "Kıbrıs'ı veremeyinde Adaları verdiler. Adaları 2004 yılından beri Yunanistan adaları işgal ediyor. Vatan topraklarında altı bin Yunan askeri var" diyen Yalım Türkiye'de iki cumhurbaşkanı olduğunu ifade etti. 

"İzmir, Aydın ve Muğla belediye başkanı ve valiler Türk vatandaşı ancak İzmir, Aydın ve Muğla adalar belediye başkanları ve valileri Yunan vatandaşı. Türkiye'de iki cumhurbaşkanı var. Recep Tayyip Erdoğan ve Madam Katherina."

"Hulusi Akar işgal edilen adalar konusuna asla girmiyor. Genel Kurmay Başkanı olduktan sonra 2016-2020 arasında 4 ada ve 1 kayalık işgal edildi. Türkiye'deki Yunan askeri üslerinin hesabını versinler. Hulusi Akar, Erdoğan, Mevlut Çavuşoğlu ve Süleyman Soylu cevap versin."     

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Tuncer Bakırhan'dan 'süreç' açıklaması: 'Birileri CHP'yi dışına itmeye çalışıyorsa, demek ki ortada bir oyun var'
Mansur Yavaş, hakkında verilen soruşturma iznine itiraz dilekçesi verdi
MHP'li Semih Yalçın'dan 'süreç' açıklaması: CHP'yi hedef aldı, 'yasal düzenleme' vurgusu yaptı!
Özgür Özel, 2026'dan tek dileğini açıkladı... 'IŞİD' endişesini paylaştı: 'Büyük bir hareket kabiliyeti kazandılar'
CHP ve İYİ Parti’den tepki: ‘Hava kuvvetleri güçlendirilmeli, diplomatik yalnızlaşma önlenmeli’