Ukrayna’nın AB üyeliğine 8 ülkeden tam destek

Avrupa Birliği (AB) üyesi olan 8 ülkenin cumhurbaşkanları Ukrayna’ya acilen aday statüsü verilmesi gerektiğini bildiren ortak bir mektup yayınladı.

Çekya, Bulgaristan, Estonya, Letonya, Litvanya, Polonya, Slovakya ve Slovenya liderleri, Ukrayna Devlet Başkanı Vlaimir Zelenskiy tarafından Avrupa Birliği üyeliği için yapılan resmi başvuru sonrasında ortak açıklama yaptı.

Ukrayna’ya AB aday statüsünün acilen verilmesi gerektiği bildirilen açıklamada, “Biz, AB üyesi olan Çekya, Bulgaristan, Estonya, Letonya, Litvanya, Polonya, Slovakya ve Slovenya Devlet Başkanları olarak Ukrayna’nın AB üyeliğini hak ettiğine tam olarak inanıyoruz. Bu nedenle AB üye devletlerini Ukrayna’ya azami siyasi destek vermeye ve AB kurumlarının Ukrayna’ya AB aday statüsü vermek için bir an önce adımlar atmasına ve katılım müzakerelerini başlatmasına izin vermeye çağırıyoruz. Bu kritik anda Ukrayna ve halkıyla tam dayanışmamızı yineliyoruz” denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Sosyalist belediye başkanının eşinin lüks çizmeleri tepki çekti
MHP'li Yıldız: SDG'ye verilen süre doldu
“Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin 78’inci adresi belli oldu
CHP’liler, yılbaşını Silivri’de karşıladı...
Tuncer Bakırhan'dan 'süreç' açıklaması: 'Birileri CHP'yi dışına itmeye çalışıyorsa, demek ki ortada bir oyun var'