Türkiye'nin hafızasına kazınan tarihi anlattı! "Erdoğan ile Soros arasındaki ilişki o noktada koptu"

Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, Açık Toplum Vakıfları’nın eski başkanlarından Can Paker'le gerçekleştirdiği görüşmeden detayları aktardı.

Paker'e Zürih uçağına binmek üzereyken ulaştığını belirten Yılmaz, "Paker, 'Erdoğan ile Soros arasındaki ilişki hangi noktada koptu' diye sorduğumda net olarak bir tarih veriyor: 29 Ocak 2009" dedi.

29 OCAK 2009'DA NE OLMUŞTU?

İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda; Erdoğan dönemin İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez ile düzenlenen oturumda karşı karşıya geldi. Oturumun moderatörü David Ingnatius'a 'One Minute' diye seslenerek, Perez'e "Siz katilsiniz" çıkışını yaptı. Erdoğan bu otumda, İsrail yönetiminin Filistin halkını katlettiğini dile getirdi.

'BİR ŞEY YAPTIĞINA İNANMIYORUM'

Sözcü yazarı, "Erdoğan ile Soros ilişkisinde kırılmayı 'One Minute' anı ile tarihleyen Paker'e ikinci sorum; 'Açık Toplum Enstitüsü yönetiminde birlikte olduğunuz Kavala'nın 'tutukluluk hali' hakkında ne düşünüyorsunuz?" dediği yazısında Paker'in yanıtını şöyle aktardı:

"Osman eski arkadaşım. 4 yıldır tutuklu ve ne ile suçlandığını bile bilmiyoruz. 15 Temmuz ile ilgili bir şey yaptığını düşünmüyorum. İstihbaratın bir bilgisi varsa açıklansın. Finanse ettiği söyleniyor, bildiğim şeyler değil."

'SOROS, TÜRKİYE'YE MUHALEFET ETMEMİZİ İSTEDİ'

Paker'in "Soros'un vakfının 10 yıl başkanlığını yaptım. 2010'dan sonra koptuk. Çünkü Soros Türkiye'ye muhalefet etmemizi istedi" şeklindeki ifadesi üzerine "Türkiye'ye mi; AKP iktidarına mı?" diye sorduğunu aktaran Yılmaz, "AK Parti'ye" yanıtını aldığını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel kürsüden duyurdu: Gümrük vergisinden Trump mı çıktı?
Randevu alamadığı için tokalaşmamıştı: İrfan Karatutlu'nun AKP'ye geçince ilk ziyareti Sağlık Bakanı'na oldu
AKP kulislerinde açık rahatsızlık: ‘Vatandaş hizmet alamıyor, sandıkta bedeli ağır olur’
Yankı Bağcıoğlu: 'En ufak eleştirinin dahi orduevi yasağıyla bastırılmaya çalışılması uygun değil'
CHP’nin 2026 yol haritası netleşiyor: Tematik ziyaretler, üye kampanyası, seçim hazırlığı