Türkiye'deki gıda fiyatlarını etkileyecek gelişme: Ukrayna yasakladı!

Rusya'nın ihracatı yasaklamasından sonra Ukrayna da arpa, şeker, tuz, et, çavdar ve karabuğday ihracatını yasakladı. Yasak nedeniyle Türkiye'deki gıda fiyatlarında artış olması bekleniyor.

Rusya, 31 Aralık'a kadar listesi hükümet tarafından belirlenecek olan ürün ve hammaddelerin Rusya'nın dışına gönderilmesine yasak konulmasının sağlanmasını istemişti. Rusya'nın ardından Ukrayna hükümeti de harekete geçerek çavdar, arpa, karabuğday, darı, şeker, tuz ve et ihracatını yasakladı.

Karadeniz bölgesindeki iki büyük buğday ihracatçısı olan Ukrayna ve Rusya’nın savaşta olması buğday ve mısır ihracatının durma noktasına gelmesine ilişkin endişeleri artırmıştı.

Türkiye'deki fiyatları yukarıya taşıyacak

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgal girişimi dolayısıyla dünyanın buğday ambarlarından biri olan bölgede arz şoku yaşanacağına ilişkin beklentiler buğday fiyatlarını rekor seviyeye çıkardı. Ukrayna'nın birçok üründe ihracatı kısıtlaması Türkiye'yi de etkilemesi bekleniyor. Kısıtlamadan dolayı buğday, arpa, un fiyatlarında artış olması ve stoklarda azalma olacağı öngörülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Sosyalist belediye başkanının eşinin lüks çizmeleri tepki çekti
MHP'li Yıldız: SDG'ye verilen süre doldu
“Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin 78’inci adresi belli oldu
CHP’liler, yılbaşını Silivri’de karşıladı...
Tuncer Bakırhan'dan 'süreç' açıklaması: 'Birileri CHP'yi dışına itmeye çalışıyorsa, demek ki ortada bir oyun var'