Türk Vatandaşlığı kabul şartlarının değişmesine CHP'li Başarır'dan sert tepki: "İktidar vatandaşlığı dolara endeksledi"

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Resmi Gazete’de yayınlanan Türk Vatandaşlığına kabul şartlarındaki değişiklikle ilgili sert eleştiride bulundu.

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP’li Başarır, “Gece yarısı, yabancıların Türk vatandaşlığına geçebilmeleri için gerekli şartlar olabildiğince kolaylaştırıldı. Dünyanın hangi ülkesinde bu kadar kolay vatandaşlık almak var. Ülkemizi dünya genelinde bu kadar küçük düşürmek Cumhuriyet tarihimizde hiçbir iktidara nasip olmadı.” dedi.

PARAYLA VATANDAŞLIK VEREREK EKONOMİYİ TOPARLAMAYI DÜŞÜNÜYORLAR

Ekonomiyi vatandaşlık vererek toparlamaya çalışan bir iktidar olduğunu ifade eden CHP’li Başarır, “Yönetmelikte yapılan değişiklikle Türk Lirası kaldırılıp, vatandaşlık tamamen dolara endeksli hale getirildi. Bu maddenin değiştirilmesiyle birlikte artık AKP iktidarı Türk Lirasını değersizleştirdiğini kabul etmektedir. Her vakit yerli ve millilikten bahseden bu iktidar anlayışı, vatandaşlığı dolara endeksledi. Bu ekonomi enkazını nasıl toparlayacaklarını şaşırdılar. Bir yandan milli güvenlikle iç içe geçmiş limanları özelleştirilerek Katar gibi ülkelerden para kazanmayı beklerken bir yandan da parayla vatandaşlık vererek ekonomiyi toparlamayı düşünüyorlar.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan eski danışmanına sosyal medyadan paylaşım yapma demiş: Dikkate alınmıyorum çıkışı...
Bahçeli 'Makama dönmeli' çağrısı yapmıştı... İçişleri Bakanlığı'ndan Ahmet Türk kararı
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit görevden uzaklaştırıldı
Gökhan Günaydın'dan Sincan Cezaevi önünden tepki: 'İnsanlara zulüm ediyorsunuz'
Saadet ile Yeniden Refah partisi anlaştı: Yeni ittifak açıklandı