Türk askeri kaynaklar: Türkiye, Suriye'ye yeni harekâtı Rusya, askerlerinin ciddi bölümünü ülkeden çektikten sonra açıkladı

Türk askeri kaynaklar, "Türkiye'nin Suriye'ye yeni askeri harekâtını; Rusya, Ukrayna'yı işgali için çok sayıda askeri ülkeden çektikten sonra açıkladığını" ifade etti.

İngiltere merkezli haber ajansı Middle East Eye'a konuşan kaynaklar, Suriye'ye operasyon kararı alınmasının Ankara'nın PKK ile mücadelesinin direkt bir sonucu olduğunu belirtti. 

Askeri kaynaklardan biri, "PKK'nın Irak'tan Suriye'ye yeni güç ve mermi transferi karşılık gerektirdi" dedi. Irak'ın kuzeyinde PKK'ya karşı yürütülen Pençe-Kaplan Operasyonu'na işaret eden kaynak, "İki operasyon eş zamanlı olarak yürütülmeli" değerlendirmesinde bulundu.

Askeri kaynak, "Bu sadece Rusya'nın Ukrayna'ya odaklanmasıyla ilgili değil. Ankara'nın Suriye'deki PKK aktiviteleri ile ilgili kendi endişeleri ve istihbaratı var" dedi. 

"YPG'nin muhaliflerin kontrolündeki bölgelere ve Türk üslerine 100'den fazla saldırı düzenlediğini" ifade eden kaynak, YPG'nin roket, anti-tank füzeleri ve top kullandığını dile getirdi.

Tarihi hakkında net bir açıklama yapılmayan potansiyel harekat, hayata geçirilmesi durumunda Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirdiklerinin dördüncüsü olacak. TSK 2016'da Fırat Kalkanı, 2018'de Zeytin Dalı ve 2019'da Barış Pınarı harekâtlarını gerçekleştirmişti. 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki hafta Suriye’ye yeni bir operasyon sinyali vermiş, dünkü TBMM grup toplantısında da Tel Rıfat ve Münbiç’e gireceklerini söylemişti.

Kaynak, "Tel Rıfat'ta bölgenin temiz suyunun yüzde 60'ından fazlası bulunuyor. Sadece bu bile orayı stratejik hedef yapıyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Tuncer Bakırhan'dan 'süreç' açıklaması: 'Birileri CHP'yi dışına itmeye çalışıyorsa, demek ki ortada bir oyun var'
Mansur Yavaş, hakkında verilen soruşturma iznine itiraz dilekçesi verdi
MHP'li Semih Yalçın'dan 'süreç' açıklaması: CHP'yi hedef aldı, 'yasal düzenleme' vurgusu yaptı!
Özgür Özel, 2026'dan tek dileğini açıkladı... 'IŞİD' endişesini paylaştı: 'Büyük bir hareket kabiliyeti kazandılar'
CHP ve İYİ Parti’den tepki: ‘Hava kuvvetleri güçlendirilmeli, diplomatik yalnızlaşma önlenmeli’