TUNCELİ VALİLİĞİ TEPKİ GÖSTERDİ: 'TUVALET AÇILIŞI' GİBİ GÖSTERİLMİŞTİR

Tunceli Valiliği, yaylalara yerleştirilecek beş adet portatif tuvalet için kentte dün düzenlenen resmi törene ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Valiliğin açıklamasında, “Ne yazık ki bir kısım yazılı ve görsel basın organları ile sosyal medya hesaplarında hem üretimin artırılması hem de üreticilerimizin yaşamının kolaylaştırılması amacıyla gerçekleştirilen mera ıslahları, tarımsal sulama projeleri, hayvan içme suyu tesisleri, yayla yolları yapım projelerimizin temsilen yapılan açılış ve tanıtım programıçarpıtılmış, üreticilerimiz için yaptırılan taşınabilir yaşam konteynerlerinin de bulunduğu alanda yapılan program, "tuvalet açılışı" gibi gösterilmiştir” denildi.

Tunceli’de dün, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yaylacılar için yaptırılan beş adet portatif tuvalet için resmi açılış töreni düzenlenmişti. Tunceli İl Özel İdaresi’nin bahçesine getirilen tuvaletlerin kurdelesini, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım birlikte kesmişti.

"İNSANLARDA ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILMAKTADIR"

Tunceli Valiliği tarafından konuya ilişkin bugün yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Valimizin, DAP idaresi yetkililerinin, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkan ve üyelerinin, ilgili kurum temsilcilerimizin ve de üreticilerimizin katılımıyla ilimiz genelinde yıl içerisinde yapımı tamamlanan tarımsal sulama projelerinin, hayvan içme suyu tesislerinin, mera ıslah projelerinin, mera ve yayla yolu projelerinin tanıtım programı yapılmış, tamamlanan projelerin temsilen açılışları gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca aynı program dahilinde yaylalarda üreticilerimizin yaşamını kolaylaştırmak üzere içlerinde banyo, lavabo vb. kılık kıyafet değiştirme alanı bulunan taşınabilir yaşam konteynerlerinin, üreticilerimiz adına Tunceli Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne teslimi gerçekleştirilmiştir. Toplam tutarı 15 milyon TL’ye ulaşan bu projelerimizin 4 milyon TL’lik kısmı DAP İdaresi’nce karşılanmıştır.

Hal böyleyken ne yazık ki bir kısım yazılı ve görsel basın organları ile sosyal medya hesaplarında hem üretimin artırılması hem de üreticilerimizin yaşamının kolaylaştırılması amacıyla gerçekleştirilen mera ıslahları, tarımsal sulama projeleri, hayvan içme suyu tesisleri, yayla yolları yapım projelerimizin temsilen yapılan açılış ve tanıtım programı çarpıtılmış, üreticilerimiz için yaptırılan taşınabilir yaşam konteynerlerinin de bulunduğu alanda yapılan program, "tuvalet açılışı" gibi gösterilmiştir.

Maalesef halihazırda bir kısım sosyal medya platformlarında bu çarpıtma haberler gerçekmiş gibi paylaşılmakta, insanlarımızda algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Gerçek dışı paylaşımlar hakkında yasal işlem başlatılmış olup vatandaşlarımızın bu ve benzeri algı yanılsamalarına kapılmamaları, çalışmalarımızı Valiliğimiz sayfalarından takip ve teyit etmeleri önem arz etmektedir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Millet Büyüktür Ve İktidar Değiştirmeye Muktedirdir
Özgür Özel'den Erdoğan'a: "Cesaretin varsa çık milletin karşısına"
AKP'li meclis üyesi silahlı saldırıda hayatını kaybetti
MHP'li Feti Yıldız'dan 'sosyal medya mahkemeleri' uyarısı: 'İddianamesi dahi yazılmamış olaylarla...'
İYİ Partili Kavuncu: Komisyona üye göndermeyeceğiz, cevabımızı göndereceğiz