TOPLUMUN KUCAKLAŞMAYA İHTİYACI VAR: Kemal Kılıçdaroğlu'ndan; Kürt sorununa beş temel ilkeli çözüm

Diyarbakır'da konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Kürt sorunun çözümü içinde beş temel ilkemiz var" dedi.

Helalleşme dediğim zaman “Adam bu kadar devleti soydu, gel helalleşelim diyorsun. Nasıl helalleşeceğim?” diyenler oldu. Helalleşme, gücü elinde tutanın yaptığı haksızlıkları kabullenip onunla helalleşmek demektir. Roboski’de gençler öldürülürken bir hata var. O zaman bizim bu hatayla yüzleşmemiz, varsa telafi etmemiz lazım. En azından ailelerinden özür dilememiz lazım.

Toplumun kucaklaşmaya ihtiyacı var. Eğer ülkeye huzuru, barışı getireceksek kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Hatalarımızı görmemiz lazım, yüzleşmemiz lazım. Varsa çıkıp özür dilememiz lazım. Diyarbakır hapishanelerinde işkence gören beş kişiyle görüştüm. Anlatırken gözyaşlarını tutamadılar. Siz bunlarla nasıl helalleşeceksiniz? Yaptığınız hatayı görüyorsunuz, o zaman oturup yüzleşeceksiniz. Bunu yapmazsanız toplumsal barışı sağlayamazsınız. diyen Kılıçdaroğlu;

'Kürt sorunun çözümü için beş temel ilkemiz var. Birincisi sorunun nerede çözüleceğine karar vermemiz. Sorun TBMM de çözülür. Bunu en başından beri söyledim. Sorunun nasıl çözüleceğine dair Sayın Erdoğan’a mektup da gönderdim. İkincisi sorunu çözmesi gereken insanın samimi ve dürüst olması lazım. Üçüncüsü gizli kişisel bir ajandası olmayacak. Dördüncüsü millete açıklamayacağı anlaşmalara girmeyecek. Beşincisi de süreç devam ederken hem parlamentonun hem milletin bilgilendirilmesi gerekiyor. Bizim görüşümüz bu'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Sosyalist belediye başkanının eşinin lüks çizmeleri tepki çekti
MHP'li Yıldız: SDG'ye verilen süre doldu
“Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin 78’inci adresi belli oldu
CHP’liler, yılbaşını Silivri’de karşıladı...
Tuncer Bakırhan'dan 'süreç' açıklaması: 'Birileri CHP'yi dışına itmeye çalışıyorsa, demek ki ortada bir oyun var'