Tiyatro, opera ve bale gösterileri serbest bırakıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Koronavirüs salgını nedeniyle tiyatroların kapatılması ve açık hava etkinliklerinin yasaklanmasına gelen tepkilerin ardından, açık ve kapalı mekânlarda sahnelecek tüm tiyatro, opera ve bale gösterilerinin yasak kapsamının dışına alındığını duyurdu. 

Koronavirüs salgını gerekçesiyle, açık alanlarda konser, gösteri, tiyatro, festival vb. etkinliklerin yasaklanmasının ardından karara birçok özel tiyatro tepki göstermiş, Tiyatro Kooperatifi bir basın açıklaması yaparak, özel tiyatroların çöküşe geçtiğini söylemişti. 

Tepkilerin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı, söz konusu yasakların Covid-19 tedbirlerine uyulması koşuluyla açık ve kapalı mekânlarda sahnelecek tüm tiyatro gösterimleri ile opera ve bale temsillerini kapsamayacağını duyurdu. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

“İçişleri ve Sağlık Bakanlıklarımız ile yaptığımız değerlendirmeler neticesinde, açık ve kapalı mekânlarda sahnelecek tüm tiyatro gösterimleri ile opera ve bale temsilleri, Bakanlığımızca 23 Haziran 2020 tarihinde yayımlanan Kültür ve Sanat Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci Genelgesi’ndeki kurallara uyulmak koşulu ile Hıfzıssıhha Kurullarınca alınan kararların kapsamı dışına alınmıştır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Ekrem İmamoğlu'ndan İBB davası öncesi kritik açıklamalar: İlk kez başkasının adaylığı hakkında konuştu
Süleyman Soylu'dan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'ye ziyaret
Fatih Erbakan'dan iktidara 'Tom Barrack' çağrısı
Özgür Özel'den ABD ve İsrail'in saldırılarına sert tepki: '160 tane kız çocuğu bombalarla öldürüldü, Batı sessiz!'
CHP'li Cemal Enginyurt trafik kazası geçirdi!