TİP Sözcüsü Kadıgil'den 'seçim kanunu teklifi' tepkisi: 'Son çırpınışları'

TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, AKP ve MHP'nin Meclis'e sunduğu seçim kanunu teklifi üzerine açıklamalarda bulundu. Sera Kadıgil, "Son çırpınışlarıdır. Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, seçim kanunu değişikliği teklifini, TBMM Başkanlığı'na sundu.

İki partinin yaklaşık iki yıldır üzerinde çalıştığı “Milletvekili Seçimi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nde seçim barajının yüzde 7'ye düşürülmesinin yanı sıra dikkat çeken maddeler yer aldı.

'YOLCUDUR ABBAS, BAĞLASAN DURMAZ'

Cumhuriyet TV'de Sinem Nazlı Demir'e konuşan TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, seçim kanunu değişikliği teklifine tepki gösterdi. Kadıgil, daha önceden sisteme geçirilen 50+1 ve ittifak sistemi değişikliklerinin de ittifakın düşündüğü gibi bir etki yaratmadığını söyledi.

"Tarih boyunca gitmekte olan iktidarların, oyunların kurallarını değiştirerek kendilerini garanti almaya çalıştıklarını" anlatan Kadıgil, şunları söyledi:

"- Oylarındaki erime belli. 5-10 sandalye faşist AKP-MHP bloğunu kurtarmaya yetmeyecek. Çünkü o kadar canı burnunda ki insanların. Sokağa çıkmanız yeterli, o kadar nefret biriktirmiş durumdalar ki.

- İnsanlar açlıkla mücadele ediyorlar. Bunlara çözüm üretmek yerine, oturmuşlar koca koca amcalar nasıl daha fazla koltuk alırız diye düşünmüşler. Bu sürdürülebilir bir şey değil.

- Son çırpınışlarıdır. Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz. Gidiyorlar ve bunun farkındalar."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Sosyalist belediye başkanının eşinin lüks çizmeleri tepki çekti
MHP'li Yıldız: SDG'ye verilen süre doldu
“Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin 78’inci adresi belli oldu
CHP’liler, yılbaşını Silivri’de karşıladı...
Tuncer Bakırhan'dan 'süreç' açıklaması: 'Birileri CHP'yi dışına itmeye çalışıyorsa, demek ki ortada bir oyun var'