Taliban'ın Türkiye açıklamasına ilişkin AKP'den ilk açıklama! 'İletişim kazası'

AKP'li Ömer Çelik, Taliban’ın Türk askerinin Afganistan’daki varlığı üzerine yaptığı açıklamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik Taliban’ın Türkiye’nin Afganistan’daki varlığına ilişkin olumsuz yöndeki açıklaması için, “Taliban'ın açıklamasında olumsuz ifadeler var. Bunun bir iletişim kazası olduğunu değerlendiriyoruz” dedi.

AKP Sözcüsü, ''Afganistan meselesini tartışıyoruz. Bugün gelinen nokta burada hala bir çözümün ortaya çıkmaması şeklindedir. Suriye Akdeniz'de yeni bir Afganistan olmasın. Afganistan'a yeni gitmiyoruz, zaten oradayız. Afganistan bağımsızlığını kazandığında ilk diplomatik misyonu Türkiye açmıştı. TBMM'yi tanıyan ikinci ülke Afganistan'dır. NATO oradan çekiliyor. Kabil Havalimanı korunmazsa büyük sıkıntılar ortaya çıkar.

Türkiye bütün taraflarla görüşüyor. Taliban'ın açıklamasında olumsuz ifadeler var. Bunun bir iletişim kazası olduğunu değerlendiriyoruz. Türkiye orada işgalci güç değildir. Biz Afgan halkının yararına da bir faaliyet yürüteceğiz. Şimdiye dek yürüttüğümüz faaliyetten farklı değil. Türkiye'nin terör, yasadışı göç ve uyuşturucuyla mücadelesi açısından değerlendirilmesi gereken bir konu bu'' diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Akış'tan Ahmet Davutoğlu'na ağır sözler: 'Sizinle vakit kaybedecek durumda değiliz'
DEM Partili Oluç: 'Sürecin ritim yakalaması açısından umuyoruz adımlar atılacak'
CHP'li il belediye başkanları toplantısının yeri ve tarihi belli oldu
Erdoğan'ı üzecek sonuç: CHP birinci parti, ikinci turda muhalefet adayları önde
CHP'li Günaydın 'belge' ile seslendi: 'Kumpaslarınız elinize yüzünüze bulaşıyor!'