Selvi'den altılı masa ile ilgili çarpıcı anket kulisi: '3 soru soruluyor...'

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 6'lı masanın illerde anket çalışmaları yaptığını yazdı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 2023'te yapılması planlanan seçimler için sınavlar ve Kurban Bayramı nedeniyle 14 Mayıs'ın üzerinde durulduğunu hatırlatarak, 6'lı masanın illerde anket çalışmaları yaptığını yazdı.

Selvi, şunları kaydetti:

"6’lı masadan illerde anket çalışmalarına başlandığı yönünde haberler alıyorum. Bu 6’lı masanın ortak anket yaptırması şeklinde olmayabilir. 6’lı masa içinde bazı partilerin çalışması olarak görünüyor. Cumhurbaşkanı adayını belirlemek ve ittifak kararını alabilmek için partilerin anket yaptırması kadar normal bir şey yok.

Ankette üç soru sorulduğu ifade ediliyor.

 1- Liderler.

2- Siyasi partiler.

 3- O şehirde önde gelen isimler.

Yani milletvekili listesine konulduğunda oy getirebilecek kişiler. Bu anket ne için yapılıyor? İttifak kurulur, ortak liste ile girilirse o ilde ittifak içinde hangi parti ağırlıktaysa ya da hangi liderin ismi ön plana çıkıyorsa, ankete katılanlar kimin aday gösterilmesini istiyorsa onu belirlemek."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel, Silivri'de Erdoğan'a seslendi... Tarih verdi: 'Hadi gel bir Kasımpaşalılık yap'
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a beraat kararı
Ali Mahir Başarır: Hem odasına gittim hem telefonla aradım
Şile operasyonuna CHP'den ilk tepki
MHP'den dikkat çeken Anayasa çıkışı: 'Tartışmaya açarlarsa...'