Selahattin Demirtaş'a arama dayatmasından vazgeçildi

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla başlatılan üst araması dayatmasının sona erdiği açıklandı.

HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatı Ramazan Demir, müvekkili ile görüşmek için Edirne Cezaevi'ne gittiğini ancak Demirtaş'ın arama uygulamasını kabul etmediği için görüşe çıkmadığını dün duyurmuştu. Durum ise kamuoyunda büyük tepki toplamıştı.

Konuya dair yeni bir gelişme yaşandı. Demirtaş'ın avukatlarından Mahsuni Karaman, “avukat görüşü öncesi ve sonrasında dayatılan ayakkabı çıkartma şeklindeki hukuksuzluktan vazgeçildiğini” duyurdu. Karaman'ın paylaşımı şöyle:

"Müvekkilimiz Sayın Selahattin Demirtaş'a avukat görüşü öncesi ve sonrası dayatılan ayakkabı çıkarma şeklindeki hukuksuzluktan, yapılan görüşmeler sonucu vazgeçilmiştir. Konuya gösterilen duyarlılık ve verilen destek için herkese teşekkür ediyor, müvekkilimiz Sayın Demirtaş'ın selamlarını iletiyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İmamoğlu'ndan parti liderlerine çağrı: 'Hepimize tarihi görevler düşüyor'
CHP’nin 81 il başkanından ortak açıklama: ‘Bizi kimse teslim alamadı, alamayacak, hele Saray asla teslim alamaz’
Aykut Erdoğdu cezaevinden seslendi: 'Geniş kapsamlı tutuklamalara hazırlıklı olun'
Özgür Özel'den Bekir Bozdağ'a yanıt: Taviz yok
CHP'li belediye başkanları Ankara'da toplanacak