Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'a tahliye başvurusu reddedildi

Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve tüm Kobani davası tutukluları hakkında yapılan tahliye başvurusu, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

AİHM’in üçüncü kez ihlal kararı vermesinin ardından eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Kobani davası tutukluları hakkında yapılan tahliye başvurusu, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Kararın gerekçesinde, AİHM kararının kesinleşmediği belirtildi.

T24'ün haberine göre; 2016’da tutuklanan ve hakkında AİHM'in iki kez, AYM'nin bir kez ihlal kararı verip tahliyesini istediği Selahattin Demirtaş için AİHM bir ihlal kararı daha verdi.

Avukatlar, kararın ardından tahliye ve ardından beraat için harekete geçerek, Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve tüm Kobani davası tutukluları hakkında tahliye başvurusunda bulundu. Ancak tahliye başvurusu, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkeme kararında, AİHM kararının kesinleşmediği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İmamoğlu’ndan Mahkemede Tahliye Talebi: “Sıfır Delil, Sonsuz Mağduriyet”
1 Mayıs’ta hangi sendika nerede toplanacak?
CHP Genel Merkezi'ne '1 Mayıs' afişi asıldı: 'Ya onurlu bir yaşam, ya bu kara düzen'
Valilik açıkladı: İktidarın İstanbul'daki 1 Mayıs yasakları belli oldu
Özgür Özel, Journal of Democracy için yazdı: "Bu yoldan geri dönmeyeceğiz"