“Sansür Yasası”nı Anayasa Mahkemesi’ne taşımaya hazırlanan CHP, 29. maddenin “savaş dönemi düzenlemesi” olduğunu savunacak

CHP, TBMM’de kabul edilen sansür yasasını Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşımak üzere çalışma başlattı.

Partinin itiraza yönelik son hazırlıklarını hafta sonu yapacağı, hafta başında ise itiraz sürecine ilişkin yol haritasını açıklayacağı belirtildi. İtirazın, yasanın genel kurul görüşmeleri sırasında yapılan eleştiriler üzerinden kurulması bekleniyor.

CHP, yasanın “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçunu” düzenleyen 29. maddesinin “savaş hükümleri içeren bir düzenlemenin barış düzeninde uygulanması anlamına geldiği ve bunun da anayasaya aykırı olduğu” savunulacak.

CHP’ye göre yasada basın kartının İletişim Başkanlığı’nın takdirine verilmesi ise anayasanın “Basın hürdür, sansür edilemez. Basımevi kurmak izin alma ve mali teminat yatırma şartına bağlanamaz” maddesine aykırılık taşıyor.

CHP, teklifin genel olarak anayasanın 2’nci, 13’üncü, 22’nci, 25’inci ve 26’ncı maddelerine aykırı olduğunu savunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İşte Özgür Özel'in masasındaki anket
Kadrolu itirafçı Tolgahan Erdoğan hakkında iddia: Operasyonu önceden haber verip 10 bin dolar istedi
Bahçeli'nin 'askeri hastaneler açılmalı' çağrısı TBMM'de karşılık bulmadı: AKP'den ret, MHP'de 'sessizlik'
Resul Emrah Şahan'dan Sivas Katliamı mesajı: 'Madımak Utanç Müzesi olmalı'
'İmamoğlu'yla ayrılık' iddialarına Özgür Özel'den yanıt: 'Bu üçlü Türkiye'nin kaderini değiştirecek'