Rusya'yı desteklediği iddialarına Çin'den yanıt

Çin, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarını destekledikleri iddialarının "yanlış bilgi" olduğunu açıkladı.

Çin Küresel Televizyon Ağının (CGTN) haberine göre, Savunma Bakanlığı Sözcüsü Vu Çian, bazı Batı basınında yer alan Çin'in Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarını desteklediği iddialarına yanıt verdi.

''ÇİN'E ÇAMUR ATMA GİRİŞİMİ''

Vu, Batı medyasındaki söz konusu iddiaların "Çin'e çamur atma girişimi" olduğunu vurgulayarak bunların "yanlış bilgi" olduğunu kaydetti.

Ukrayna meselesinin tarihi ve günümüze dayanan "karmaşık" sebepleri olduğunu ve bu sebeplerin sorunu şu anki boyuta taşıdığını öne süren Vu, krizin bu noktaya gelmesinde hangi tarafın rolünün daha fazla olduğunu herkesin bildiğini söyledi.

Vu, Çin'in olaylara nesnel ve adil bir tutum benimsediğini ve bağımsız kararlar verdiğini iddia ederek, "Çin, mevcut krizi çözmek için BM sözleşmesinin amaç ve ilkelerinin uygulanması, tüm ülkelerin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duymamız ve korumamız gerektiğine inanıyor." ifadelerini kullandı.

Tarafların meşru güvenlik kaygılarını dikkate alması gerektiğini kaydeden Vu, anlaşmazlıkların barışçıl yollarla çözülmesini taahhüt edilmesi, bölgenin uzun vadeli istikrarına odaklanılması, dengeli, sürdürülebilir bir barış ortamı ve güvenlik mekanizması inşa edilmesi gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan eski danışmanına sosyal medyadan paylaşım yapma demiş: Dikkate alınmıyorum çıkışı...
Bahçeli 'Makama dönmeli' çağrısı yapmıştı... İçişleri Bakanlığı'ndan Ahmet Türk kararı
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit görevden uzaklaştırıldı
Gökhan Günaydın'dan Sincan Cezaevi önünden tepki: 'İnsanlara zulüm ediyorsunuz'
Saadet ile Yeniden Refah partisi anlaştı: Yeni ittifak açıklandı