Rusya'nın Ukrayna'yı işgal harekatına Ankara'dan ilk tepki

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Rusya'nın askeri müdahalesine ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında, "Bu saldırı, Minsk Mutabakatları'nı ortadan kaldırmanın ötesinde, uluslararası hukukun ağır bir ihlalidir ve bölgemizin ve dünyanın güvenliğine ciddi bir tehdit teşkil etmektedir" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri tarafından Ukrayna’ya yönelik olarak başlatılan askeri operasyonu kabul edilemez buluyoruz ve reddediyoruz" denildi.

Bakanlık açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

"Bu saldırı, Minsk Mutabakatları'nı ortadan kaldırmanın ötesinde, uluslararası hukukun ağır bir ihlalidir ve bölgemizin ve dünyanın güvenliğine ciddi bir tehdit teşkil etmektedir. Ülkelerin toprak bütünlükleri ve egemenliklerine saygı duyulması gerektiğine inanan Türkiye, sınırların silah yoluyla değiştirilmesine karşıdır. Rusya Federasyonu'nu da bu haksız ve hukuksuz eylemi bir an önce durdurmaya çağırıyoruz. Ukrayna’nın siyasi birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteğimiz devam edecektir."

BEŞTEPE'DEN AÇIKLAMA

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesine ilişkin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Saray'da gerçekleştirilen 'Güvenlik Zirvesi' sona erdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, zirvede, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi ele alındı.

Zirvede, Rusya'nın Minsk Mutabakatları'nı ortadan kaldıran bu saldırısının uluslararası hukuku ihlal ettiği ve kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Bölge ve dünya güvenliğine de tehdit oluşturan bu saldırının durması için Rusya ve uluslararası platformlar nezdinde bulunulabilecek girişimlerin değerlendirildiği zirvede, Türkiye’nin Ukrayna'nın siyasi birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteğini sürdüreceği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan eski danışmanına sosyal medyadan paylaşım yapma demiş: Dikkate alınmıyorum çıkışı...
Bahçeli 'Makama dönmeli' çağrısı yapmıştı... İçişleri Bakanlığı'ndan Ahmet Türk kararı
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit görevden uzaklaştırıldı
Gökhan Günaydın'dan Sincan Cezaevi önünden tepki: 'İnsanlara zulüm ediyorsunuz'
Saadet ile Yeniden Refah partisi anlaştı: Yeni ittifak açıklandı