Rusya, yeni nesil Armata T-14 tanklarının seri üretimine başlıyor

Rusya'nın devlet savunma sanayii şirketi Rostec, yeni Armata T-14 tanklarının seri üretimine başlamakta olduklarını açıkladı.

Rostec Genel Müdür Yardımcısı Vladimir Artyakov, Rossiya-24 televizyonuna demecinde, “Savunma Bakanlığı’na tedarikini yaptığımız güçlü projelerden birinin T-14 tankı olduğunu söyleyebilirim. Dünyada herkes bu tanktan bahsediyor. Bu tankın seri üretimini başlatıyoruz” dedi.

Rostec Genel Müdür Yardımcısı, seri üretimine 2019’da başladıkları beşinci nesil Su-57 jetlerine ilişkinse, “Bu uçaklar tamamen yeni teknolojilerle üretilmiş tamamen yeni araçlar. Dünyada benzerlerinin olmadığını söyleyebiliriz ifadelerini” kullandı

Rostec yetkilisi, şirket olarak devletin üretim siparişlerini yüzde 100 oranında tamamlama seviyesine yaklaştıklarını da belirtti ve “Bu önceki dönemlerde nadiren gerçekleşen bir durumdu. Umuyorum ki Savunma Bakanlığı da ürünlerimizden memnun kalır” diye ekledi.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın cephanesinde 2023’ten sonra 40’ı aşkın Armata T-14 tankının bulunması bekleniyor. T-14, İkinci Dünya Savaşı sonrası geliştirilmiş olan tek üçüncü nesil tank sayılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP'nin 'Meclis'i terk etmeme' eylemi devam ediyor: 'Emeklilerin sesini daha yüksek şekilde duyuracağız!'
ABD'li Senatör, Trump'ın yanında duyurmuştu: Hakan Fidan'dan 'Maduro' iddiasına yanıt
Murat Emir'den 'Ekol TV' tepkisi: Akın Gürlek'i hatırlattı
CHP lideri Özel, anayasa tartışmalarıyla ilgili konuştu: ‘Referandumsuz değişiklik hedefi tutmaz’
Dilek İmamoğlu 'yolunuz yol değil' dedi iktidara yüklendi: 'Yargı siyasetin gölgesinden çıksın'