Putin için ‘dahi’ demişti: Trump'tan U dönüşü

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ukrayna’nın doğusundaki iki ayrılıkçı yönetimi tanımasını önceki gün “dahiyane” diye niteleyen ABD’nin eski Başkanı Trump, dün yaptığı açıklamadaysa Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyonu için “dünya için çok üzücü bir olay” dedi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonuyla ilgili olarak “Bu asla olmaması gereken bir şey. Böyle bir şey benim yönetimimde asla olmazdı” dedi.

Fox News kanalında konuşan Trump, “Bu tüm dünya için üzücü, ülke için ve boş yere öldürülecek çok sayıda insan için çok üzücü” ifadelerini kullandı.

Önceki gün bir podcast programına katılan Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i “dahi” diye nitelemiş, “Dün televizyonda Putin'in Ukrayna'nın bazı bölgelerini tanıdığını gördüm ve bunun dahice olduğunu düşündüm. Bu harika bir şey. Ne kadar akıllıca bir hamle diye düşündüm. Bir de üzerine barış gücü gönderiyor” demişti.

Eski ABD Başkanı'nın tartışma yaratan bu sözlerine Beyaz Saray'dan da açıklama gelmişti. Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki, “ABD yönetimi Putin'i öven birinden tavsiye almaz” ifadelerini kullanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Sosyalist belediye başkanının eşinin lüks çizmeleri tepki çekti
MHP'li Yıldız: SDG'ye verilen süre doldu
“Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin 78’inci adresi belli oldu
CHP’liler, yılbaşını Silivri’de karşıladı...
Tuncer Bakırhan'dan 'süreç' açıklaması: 'Birileri CHP'yi dışına itmeye çalışıyorsa, demek ki ortada bir oyun var'