Putin, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesini "kaçış" olarak niteledi

"Yeni Afgan hükümetini barışın tesisi, sosyal hayatın normalleştirilmesi, herkesin can güvenliğinin sağlanması konularında verdikleri sözleri yerine getirmeye teşvik etmek gerekiyor"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ve NATO birliklerinin Afganistan'dan çekilmesinin 'kaçış' olduğunu söyledi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Putin, çevresindeki Koronavirüs vakaları nedeniyle karantinaya girdiği için video konferans yöntemiyle katıldığı Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Konseyi toplantısında konuştu.

ABD ve NATO birliklerinin Afganistan'dan çekilmesini 'kaçış' olarak niteleyen Putin, kapsayıcı barış sürecinin desteklenmesi için ŞİÖ'nün potansiyelinin harekete geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Rusya lideri, "Şu anda ŞİÖ, ABD ve NATO'lu müttefiklerinin acilen geri çekilmesinden sonra Afganistan'daki durumun kötüye gitmesi nedeniyle doğan ciddi riskleri hesaba katarak, ortak, mutabık kalınmış bir çizgide ilerleme gibi önemli bir görevle karşı karşıya. Zira Afganistan'da yaşananların doğrudan ŞİÖ ülkelerinin güvenlik çıkarlarına yansıdığını hepimiz iyi biliyoruz" dedi.

Putin, "Taliban, bugün Afganistan topraklarının neredeyse tamamını kontrol ediyor ve yeni Afgan hükümetini barışın tesisi, sosyal hayatın normalleştirilmesi, herkesin can güvenliğinin sağlanması konularında verdikleri sözleri yerine getirmeye teşvik etmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

2025 Paweł Adamowıcz Ödülü Ekrem İmamoğlu’na Verildi
CHP'li Murat Emir: "Yarın emekli zammına bin liralık artışla gelirseniz komisyon salonunu dar ederiz"
İmamoğlu’ndan AKP’nin afişlerine yanıt: Tarih ve saat verdi, yurttaşlara çağrı yaptı!
CHP'li Bağcıoğlu, milli güvenliği zayıflatan yapısal sorunu açıkladı: 'Yalnızca idari bir eksiklik değil...'
AKP’nin önerisi kabul edildi: TBMM, o kanun teklifini tamamlamak için gerekirse cuma günü de çalışacak