Pentagon: Türkiye S-400'lerden vazgeçmeli

Türkiye ile ABD Başkanı Joe Biden'ın ilişkileri gergin başladı. Pentagon, Türkiye’ye Rusya’dan satın aldığı hava savunma sistemi S-400’lerden vazgeçmesi çağrısı yaparak, “duruşumuz değişmedi” dedi.

ABD hükümeti Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sisteminden vazgeçmesi yönündeki çağrısını tekrarladı. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby Washington'da düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400'lere ilişkin bir soruya yanıt verdi.

S-400'lere işaret ederek, Bu konudaki duruşumuz değişmedi diyen Pentagon Sözcüsü Kirby, "Türkiye'ye S-400 sistemini elinde tutmama çağrısı yapıyoruz" şeklinde konuştu.

‘Türkiye'nin uzun yıllardır değerli bir NATO müttefiki’ olduğunu söyleyen Kirby, ancak S-400 hava savunma sistemi satın alma kararının Türkiye'nin ABD ve NATO müttefiki olarak taahhütleri ile uyuşmadığını savundu.

Kirby sözlerini şöyle sürdürdü: "Son 10 yılda Türkiye'nin Amerika Birleşik Devletleri'nden Patriot savunma sistemi almak için çok sayıda fırsatı oldu ama bunun yerine Rusya'ya gelir, erişim ve nüfuz sağlayan S-400'leri satın almayı tercih etti."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Kardeşim sen kendin yapmışsın sözleşmeyi
Erdoğan'dan 'F-35' ve 'S-400' sorusuna yanıt: 'Bizi izlemeye devam edin'
İddia: Kılıçdaroğlu yönetimi, Özgür Özel'i destekleyen 4 il başkanını daha görevden alacak
Müslim Sarı'dan İBB davasında tahliye edilen İnan Güney açıklaması
Artvin'de, NATO Zirvesi öncesi gözaltına alınan 6 kişi serbest bırakıldı