ÖZGÜR ÖZEL’DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A 'ÜZÜM FİYATI' TEPKİSİ: “BU FİYAT, ÜZÜM ÜRETİCİSİNE VE MANİSA’YA HAKARETTİR”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 lira olarak açıkladığı kuru üzüm alım fiyatına ilişkin, “Erdoğan’ın açıkladığı fiyat, 1,5 doların bile altında kalmıştır. Bu fiyatı Manisa olarak kabul etmiyoruz. Bu fiyat, üzüm üreticisine ve Manisa’ya hakarettir" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Manisa’da yaptığı“Çekirdeksiz kuru üzüm fiyatını 27 lira olarak belirledik” açıklamasına tepki gösterdi. Özel, bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“BU FİYAT, ÜZÜM ÜRETİCİSİNE VE MANİSA’YA HAKARETTİR”

“Tayyip Erdoğan Manisa’ya gelmeden önce üzümcü, ‘2 doların atında fiyat açıklayacaksa Manisa’ya boşuna gelmesin’ diyerek beklentisini ortaya koymuştu. CHP olarak, geçtiğimiz haftalarda kilogram fiyatının en az 35 TL olması gerektiğini açıklamıştık. Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı fiyat, 1,5 doların bile altında kalmıştır. Bu fiyatı Manisa olarak kabul etmiyoruz. Bu fiyat, üzüm üreticisine ve Manisa’ya hakarettir.

“KİLOGRAM BAŞINA EN AZ 5 TL’LİK BİR DESTEK PRİMİYLE FİYATIN DÜZENLENMESİ GEREKTİĞİ AÇIKTIR”

Hepimiz biliyoruz ki geçen sene Toprak Mahsulleri Ofisi, herkesin 9 numara gördüğü üzüme 8 numara vererek büyük bir mağduriyet yaratmış; açıklanan fiyat, numara oyunları ile pratikte hemen 1-1,5 TL aşağıçekilmişti. Bu seneki fiyatların da benzer bir numaralandırma ile en az 2-3 TL aşağıya çekileceği, yani 27 TL açıklanan fiyatın 24 TL olarak uygulanacağı anlaşılmaktadır. Tüm ziraat odalarınca ayrı ayrı hesaplanmasına rağmen 24-25,5 TL arasında bulunan maliyet ortadayken bu açıklanan fiyatı Manisa’nın, üzüm üreticisinin kabul etmesi mümkün değildir. Derhal bir düzeltme yapılmalı. Kilogram başına en az 5 TL’lik bir destek primiyle fiyatın düzenlenmesi gerektiği açıktır. Bu konudaki çağrımızı yinelemeye devam edeceğiz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Tuncer Bakırhan'dan 'süreç' açıklaması: 'Birileri CHP'yi dışına itmeye çalışıyorsa, demek ki ortada bir oyun var'
Mansur Yavaş, hakkında verilen soruşturma iznine itiraz dilekçesi verdi
MHP'li Semih Yalçın'dan 'süreç' açıklaması: CHP'yi hedef aldı, 'yasal düzenleme' vurgusu yaptı!
Özgür Özel, 2026'dan tek dileğini açıkladı... 'IŞİD' endişesini paylaştı: 'Büyük bir hareket kabiliyeti kazandılar'
CHP ve İYİ Parti’den tepki: ‘Hava kuvvetleri güçlendirilmeli, diplomatik yalnızlaşma önlenmeli’