Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin "Bu ülkede bir gün başörtülü insanların tekrar okula alınmadığı sahneleri görür müyüz?" sorusuna "Türkiye'de maalesef bazı siyasi partilerin açıklamaları ve söylemlerine baktığımızda, uygulamalarına baktığımızda bu ihtimali görüyoruz. Dolayısıyla evet, böyle bir risk var tabi ki" demişti.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Keçiören Belediyesi'nin düzenlediği "23 Nisan Haftasında 23 Yeni Açılış Töreni"ne katıldı.
Bakan Tekin'e yanıt veren Özgür Özel, şunları söyledi:
"Bugün, Milli Eğitim Bakanı denilen adama soruyorlar, 'Türkiye’de okullara bundan sonra başörtülü öğrencilerin alınmaması söz konusu olur mu?' diye. 'Evet, böyle bir tehlike var' diyor. Burada Parti Meclisi’nde başörtülü pırıl pırıl üyeleri olan, MYK’sında, gölge kabinesinde başörtülü bakanı olan, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde arkadaşları başörtüsüyle derse sokulmamaya kalkınca onlarla birlikte mücadele eden, üniversitenin kapısında eylem yapan Özgür Özel varken başörtülü kardeşimin hakkını savunmak Milli Eğitim Bakanı olacak meczuba kalmamış."
"Bu ayıp bir yüzyıl geride kalmıştır"
Özel, "Buradan, Keçiören’den bütün Türkiye’ye söylüyorum; Türkiye’de geçmişte, başörtülü kardeşimizin eğitim hakkına konulan engel de torununun düğününe gitmek için orduevi kapısından döndürülen anacığıma bu ayıp da bir yüzyıl geride kalmıştır. Bunların hepsinin teminatı benim, Mesut Başkan, Mansur Başkan, Ekrem Başkan, bütün Cumhuriyet Halk Partili’lerdir" dedi.