Özel: 'Sıkılacak diş kalmadı, Kasım 2025'te seçim olmalı'

CHP lideri Özel, geçim sıkıntısına dikkat çekti ve "İşçiler ve emekliler geçinemiyor, sıkılacak diş kalmadı. Kasım 2025'te seçim olmalı" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'da yaptığı açıklamada erken seçim için tarih verdi. Özel, "İşçiler ve emekliler geçinemiyor, sıkılacak diş kalmadı" dedi ve "Kasım 2025'te seçim olmalı" ifadelerini kullandı.

‘Erken seçim' diye meydanlar inliyor

Özgür Özel, "Ben hep 'geçim olmazsa seçim olur' dedim. Bugün Türkiye'de geçim var mı, soruyorum. Meydanlar yok diyor. 'Erken seçim' diye meydanlar inliyor" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, şöyle devam etti:

"Bu şartlar altında Erdoğan'ın '5 yılı tamamlayacağım' inadı beyhudedir. Yoksulluğu, işsizliği, güvencesizliği çözmemektedir. Gelecek sene kasım ayı görev süresinin yarısıdır. Eğer erken seçim olursa gelir hep birlikte milletin önüne gideriz. Yok erken seçim olmazsa, bu milleti açlığa, yoksulluğa itip 5 yılın sonuna doğru 'gelin seçimleri 6 ay önce yapalım, ben aday olayım.' Öyle bir şey yok!"

'Erken seçim istiyoruz’

Erken seçim için talebini yineleyen Özel, "Önümüzdeki sene en geç kasım ayında, desin ki '2025 Mart'ta seçim yapalım', ben dünden razıyım. Bugünden hazırım, koşa koşa sandıktayım, partim de iktidarda. Biz bir erken seçim istiyoruz" diye konuştu.

'Adaylık hevesim yok, hedefim CHP’

Cumhurbaşkanı adaylığına dair de konuşan Özel, "Kişisel olarak hiçbir adaylığım, hiçbir hevesim, kendime dair hiçbir talebim yoktur. Talebim milletime, ülkeme dairdir. Hedefim CHP'yi iktidar yapmaktır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'ye DEM Parti eleştirisi

Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin DEM Partililerle olan samimi temaslarını eleştirdi ve geçmişte kendilerine yöneltilen ağır hakaretleri hatırlattı.

Özel, Bahçeli'nin DEM Partililerle olan yakınlaşmasını şu sözlerle eleştirdi:

"Bize geçmişte 'DEM'leniyor diyenler, şimdi Devlet Bahçeli'nin kapatılmasını istediği partilere selam duruyor. Dünkü hakaretler unutulmadı."

Özel'in seçim çağrısı süreci

CHP lideri Özel, 31 Mart Seçimleri'nde partisinin birinci olmasının ardından erken seçim çağrısı yapmayacaklarını söylemişti. Özel, geçim sıkıntısının artmasıyla birlikte vatandaşın erken seçim isteyeceğini ve kendilerinin kayıtsız kalmayacaklarını belirtmişti.

Asgari ücrete ara zam yapılmaması ve emekli maaşlarının açlık sınırının yarısı seviyesinde kalmasının ardından Özel sıklıkla "Geçim olmazsa seçim olur" vurgusu yaptı.

Ancak Cumhur İttifakı temsilcileri erken seçim çağrılarını karşılıksız bıraktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İmamoğlu: Memleketin Başındaki Partizanlık Belasını İstanbul'un Üzerinden Söküp Attık
Özgür Özel'den 'İsrail' mesajı: 'Saldırı ihtimali varsa TBMM ile paylaşılmalı'
Gazetecilere tehdit: Bahçeli kadar iktidar da sorumludur
Bahçeli kapıda tesbihle bekledi: Erdoğan ile Bahçeli görüşmesi başladı
Sinan Ateş davası I Kılıçdaroğlu: Bu dava burada bitmedi