Öyle bir kulis geldi ki... AKP'de yer yerinden oynayacak: Berat Albayrak'ın görevi belli oldu

Erdoğan'ın kabinede köklü bir değişiklik yapacağı ve Berat Albayrak'ın da parti yönetiminde yer alacağı iddia ediliyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli, 2023 seçimlerine “güçlü bir parti yapısıyla gitmeyi” hedefliyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Selda Güneysu'nun haberine göre; Bu nedenle Bahçeli’nin 18 Mart’ta düzenlenecek olağan kurultayında, partisinin merkez yönetim kurulunda “köklü”, başkanlık divanında ise “kısmi değişiklikler yapacağı” konuşulurken Erdoğan’ın da partisindeki değişimi öncelikle merkez karar yönetim kurulu ve merkez yönetim kurulunda yapacağı ifade ediliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa eden Berat Albayrak’ın ise “parti yönetiminde görev alabileceği” dillendiriliyor. Erdoğan’ın kabinede köklü bir değişiklik yapacağına dikkat çekiliyor. 

Partilerin yaklaşan kurultay süreçleri olduğuna dikkat çekilirken Erdoğan’ın kabine değişikliğinde önce, kurultayda, parti yönetiminde “köklü bir değişiklik yapmak istediği” ifade ediliyor. Kulislerde, eski başbakan Binali Yıldırım’ın “kabinede yer alabileceği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yardımcısı olacağı” konuşuluyor. 

KABİNEDE DEĞİŞİKLİK

Kabinede değişmesi beklenen isimlerden birinin de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk olduğu kulislerde tartışılıyor.

Erdoğan’ın, “uzaktan eğitimin istenilen şekilde başarılı olamaması” gibi nedenlerle “Milli Eğitim Bakanlığı’nda bir değişikliğe gideceği” belirtiliyor. Bununla birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da “bakanlıktan azlinin isteneceği” iddia ediliyor.

Ancak Koca’nın “salgın dönemindeki çalışmaları nedeniyle Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’nda görevlendirilebileceği de ileri sürülüyor. Öte yandan yeni kabinede “Meclis içinden isimlerin ağırlıklı olarak yer alacağına” dikkat çekiliyor. Buna gerekçe olarak “milletvekilleri ile bakanlıklar arasındaki iletişimin güçlendirilmek” olduğu gösteriliyor.  

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri

Mansur Yavaş: Operasyonlar devam edecek, belli
Özgür Özel'den 'emekli aylığı' çıkışı! Gelecek haftayı işaret etti: 'O tarihi oylamada eksiksiz olacağız!'
Ekrem İmamoğlu Silivri'den emeklilere seslendi: 'Geçim derdini bitireceğiz'
Kanada'dan Trump'ı kızdıracak Çin açılımı
CHP’li Ağbaba, muhalif basın kuruluşlarına ilan vermeyen kamu kurumlarına sert tepki gösterdi: ‘Bunlar babanızın çiftliği değil’