O şirketin müdürü, Hulusi Akar'ın gelini çıktı: Yatırımları dikkat çekti!

Türkiye’nin dev şirketlerine milyonlarca dolar yatırım yapan ABD merkezli General Atlantik adlı global şirketin genel müdürünün Bakan Hulusi Akar’ın gelini Melis Kahya Akar olduğu ortaya çıktı.

Türkiye’de yaptığı milyar dolarlık satın almalarla dikkat çeken ABD’li fon şirketinin başında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın gelini Melis Kahya Akar’ın olduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Bora Erdin'in haberine göre adını ilk defa 44 milyon dolarlık Yemeksepeti yatırımıyla duyduğumuz ABD merkezli General Atlantic isimli global şirket, gözünü Türkiye’de büyüyen şirketlere dikti. Ortadoğu merkezli Propertyfinder Group (PFG) önderliğinde, General Atlantic’in de katılımıyla gerçekleşen yatırım turunda dijital emlak platformu Zingat sermaye artırımı yoluyla 65 milyon TL yatırım aldı.

‘ÖNCELİKLİ ÜLKE’

Amerikan yatırım fonu General Atlantic geçtiğimiz yıl da Trendyol’a yatırım yaptı. E-ticaret platformu Trendyol, 1.5 milyar dolar yeni yatırım ile değerlemesini 16.5 milyar dolara çıkardı. Türkiye’de 2.5 milyar dolarlık yatırımla adım atan General Atlantic adlı şirketin Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA Bölgesi) Genel Müdürü ise Melis Kahya Akar... Hulusi Akar’ın gelini olan Melis Kahya Akar, Türkiye’de yaptıkları yatırımlarla (satın alma-ortaklık) ilgili bölgede fırsat gördüklerini ve bu yöntemle ilerleyeceklerini açıklamıştı.

Akar, “Her bölgeye gidebiliyorsunuz. Oranın tüketicisine gidebiliyorsunuz, üreticisine gidebiliyorsunuz. Onları kalkındırabiliyorsunuz. O nedenle Türkiye’de çok büyük bir potansiyel var. Türkiye öncelikli ülkeler listemizde” demişti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel seçim çalışmalarını açıkladı: 'CHP bugünden itibaren savunmadan hücuma geçiyor'
Önder Sav: "Başta Özel olmak üzere mutlak butlan kararının ciddiye alındığını sanmıyorum"
Bülent Arınç: Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adayı olma gibi bir durumu yok; bunu televizyonda küçücük adamlar tartışıyor
İBB davasında 31. duruşma: Salonda gerginlik, duruşmaya ara verildi
Tanju Özcan'ın yargılandığı 'şantaj' davasında ikinci duruşma: Basın mensupları salona alınmadı!