İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2 Mart'ta 'cumhurbaşkanı adayında ortak anlayışa' varılan Altılı Masa'dan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçardaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek 3 Mart'ta ayrılmıştı.
Akşener'in aday gösterdiği CHP'li belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ise CHP liderini desteklemişti.
Habertürk TV'deki 'Olaylar ve Görüşler' programına konuk olan hukukçu Ersan Şen, İYİ Parti’den talep gelmesi durumunda aday olabileceğini, görevden kaçmayacağını söylemişti.
Gazeteci Nevşin Mengü İyi Parti'deki gelişmelere ilişkin "İYİP, bugün beşli masadan önce toplanıyor. Akşener'in masaya dönmesi çok olası görünmüyor. Muhtemelen İYİP, alternatif bir ismi CB adayı olarak ilan edecek. Bu isim muhtemelen Ersan Şen olmayacak :) teknokrat, gençlere sıcak gelen isimler masada" yorumunda bulundu.